• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές, με το G20 στο επίκεντρο

    ευρωαγορές DAX


    Επιφυλακτικά κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές,με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στην Οσάκα, όπου σήμερα ξεκινά η διήμερη σύνοδος του G20.

    Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος εστιάζεται στη συνάντηση μεταξύ του  Donald Trump και του Xi Jinping το Σάββατο, με τους επενδυτές να ελπίζουν για μια θετική εξέλιξη στις εμπορικές σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Κίνα θα παρουσιάσει έναν αριθμό προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων είναι η άρση της απαγόρευσης της πώλησης αμερικανικής τεχνολογίας στην κινεζική Huawei και η κατάργηση των επιβληθέντων δασμών.

    Ωστόσο, ο Larry Kudlow, οικονομικός σύμβουλος του Trump, άμβλυνε τις προσδοκίες για θετική έκβαση της συνάντησης κορυφής την Πέμπτη, λέγοντας ότι δεν υφίστανται καθορισμένες προϋποθέσεις και ότι η εφαρμογή επιπλέον δασμών δεν έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

    Πίσω στην Ευρώπη, με επιτυχία “πέρασε” η Deitsche Bank το stress test της αμερικανικής Fed, στα πλαίσια του ετήσιου ελέγχου που διενεργεί η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ προκειμένου να αξιολογήσει την ικανότητα των τραπεζών να αντιμετωπίζουν σενάρια οικονομικής ύφεσης. Από την άλλη πλευρά, η Fed ζήτησε από την ελβετική Credit Suisse να βελτιώσει τις αδυναμίες στα κεφαλαιακά της σχέδια, προτού επιτρέψει στο αμερικανικό σκέλος της τράπεζας να αυξήσει τις πληρωμές προς την ελβετική μητρική.

    Στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +0,44%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο +0,15%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,10% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο -0,01%.



    ΣΧΟΛΙΑ