• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέα τραπεζική διολίσθηση στο Χρηματιστήριο λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Νέα τραπεζική διολίσθηση παρατηρείται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανεξαρτήτως πιθανολογούμενων αλλαγών στους δείκτες MSCI…

    Οι πιέσεις ξεκίνησαν από την Τράπεζα Πειραιώς μετά τη σημερινή έκθεση της Wood για τις πιθανές αλλαγές που ενδέχεται να ανακοινώσει ο MSCI στην προβλεπόμενη αναθεώρηση των δεικτών του την 13η Νοεμβρίου.

    Μετά τις πιθανές κατά… Societe General εξόδου των ΕΤΕ, Eurobank και Τρ. Πειραιώς που ήρθαν να ταράξουν τον τραπεζικό κλάδο την προηγούμενη Παρασκευή, η Wood σε σημερινή της ανάλυση παίρνει μια πιο συντηρητική στάση και θεωρεί μόνο την Τράπεζα Πειραιώς ως πιθανή για έξοδο στο Rebalancing του Νοεμβρίου.

    Η Wood υπολογίζει τις παθητικές εκροές από την έξοδο της Τρ. Πειραιώς να ανέλθουν στα 32 εκατ. δολάρια.

    Στο ταμπλό, η μετοχή της Τράπεζας από το +4,54% ενδοσυνεδριακά, έφτανε να υποχωρεί έως και 9,62% ενώ παρατηρώντας το βάθος των εντολών, η μετοχή είναι πολύ εύκολο να βρεθεί και χαμηλότερα καθώς το βάθος του bid, υπάρχουν μόνο κάτι λιγότερα από 8χιλ. τεμάχια.

     

    Πιέσεις ασκούνται ωστόσο και στην Alpha Bank (-3,35%) που γλίτωσε το σφυροκόπημα της Παρασκευής. Η ΕΤΕ χάνει 2,74% και η Eurobank (-2,91%).

    Εκτός τραπεζών, σε θετικό έδαφος κινούνται Jumbo (+1.31%), OTE (1,28%), Grivalia (+0,68%), Φουρλής (+0,43%) και Motor Oil (+0,43%).

    Στον αντίποδα, ΟΛΠ (-1,41%), Coca Cola (-1.19%), ΕΛΠΕ (-1,13%), ΔΕΗ (-1,09%) και Μυτιληναίος (-0,92%) μεταξύ άλλων.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στη ΜΙΓ (-0,15%), Intralot (-0,52%) και Cenergy (+0,55%).

    Xαμηλός ο όγκος συμβολαίων, απόρροια και της χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας της υποκείμενης αγοράς. Το ΣΜΕ της ΕΤΕ έχει πραγματοποιήσει 7.720 συμβόλαια και η Eurobank (2.843).

    Ο τζίρος διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα, στα 12.6 εκατ. ευρώ, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και ένα πακέτο 100χιλ μετοχών στον ΟΤΕ, στην τιμή των 9,81 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ