• ΑΓΟΡΕΣ

    Έχασε δυνάμεις το WTI κλείνοντας με νέες απώλειες – Κέρδη 2,2% για τον χρυσός

    • NewsRoom
    ράβδοι χρυσού

    ράβδοι χρυσού


    Αν και η μέρα ξεκίνησε ιδανικά για τις τιμές του πετρελαίου, η συνέχεια δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

    Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις επίσημες τιμές της κρατικής Saudi Aramco για τον μήνα Ιούνιο, καθώς τόσο το βασίλειο όσο και  οι υπόλοιπες χώρες του OPEC+ έχουν ξεκινήσει ραγδαίες περικοπές στην παραγωγή τους ενώ τα στοιχεία έδειξαν πως η Κίνα αύξησε τις εισαγωγές της. Ωστόσο η ανησυχία πως κάποιες από τις πιο αδύναμες χώρες του OPEC, όπως το Καζακστάν, θα δυσκολευτούν να ανταπεξέλθουν στους όρους της συμφωνίας γέννησε ξανά αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος στους επενδυτές.

    Έτσι, ενώ νωρίτερα το αμερικανικό αργό, παράδοσης Ιουνίου, κινούταν πάνω από τα 26 δολάρια το βαρέλι, τελικά έκλεισε με πτώση 44 cents ή -1,8% στα 23,55  δολάρια το βαρέλι.

    Στο Λονδίνο το Brent Ιουλίου υποχώρησε κατά 26 cents ή 0,9% στα 29,46 δολάρια το βαρέλι.

    Αντίθετα, τέλος στο σερί των δύο αρνητικών συνεδριάσεων έβαλε ο χρυσός, ο οποίος έλαβε ώθηση από τα νέα για την αύξηση κατά 3 εκατομμύρια των αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, εν όψει και της αυριανής ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία τον Απρίλιο.

    Έτσι, ο  χρυσός παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 37,30 δολ. ή 2,2%, κλείνοντας στα 1.725,80 ανά ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ