• Cryptocurrencies

    Vitalik Buterin: Ο ιδρυτής του Ethereum αμφισβητεί τις κινήσεις των Zuckerberg και Dorsey στην αγορά crypto

    • Bloomberg

    Vitalik Buterin, ιδρυτής του Ethereum


    Tην πεποίθηση ότι τα μεγάλα σχέδια που έχουν για την αγορά crypto ο Jack Dorsey και ο Mark Zuckerberg του Facebook δεν θα έχουν μεγάλη απήχηση, εξέφρασε ο Vitalik Buterin, ένας εκ των ιδρυτών του δεύτερου ισχυρότερου κρυπτονομίσματος παγκοσμίως.

    Ο μηχανικός που αναγνωρίζεται ευρέως ως ο εφευρέτης του Ethereum, του πιο δημοφιλούς blockchain στον κόσμο, εξέφρασε αμφιβολίες για το σχέδιο του CEO της Square, Jack Dorsey, να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση που θα εστιάζει σε αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (Defi) που χρησιμοποιούν Bitcoin. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, είπε ο Buterin σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television, δεν έχει πραγματικά τη λειτουργικότητα για να το κάνει αυτό, καθώς σχεδιάστηκε σε μεγάλο βαθμό ως «νόμισμα του σπιτιού».

    «Ο Jack βασικά θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό του σύστημα που θα επιβάλλει αυτούς τους κανόνες».

    Το σχέδιο του Zuckerberg

    Η ιδέα του Zuckerberg να μετατρέψει το Facebook σε «εταιρεία metaverse» αντιμετωπίστηκε επίσης με σκεπτικισμό από τον μεγιστάνα της αγοράς crypto. Το “Metaverse” αναφέρεται στο όραμα ενός εικονικού κόσμου στο διαδίκτυο, όπου οι άνθρωποι έχουν είδωλα και αλληλοεπιδρούν με ψηφιακά στοιχεία και ακόμη και υλικά αντικείμενα μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας.

    Ο Zuckerberg προσπαθεί σαφώς να προβλέψει την επόμενη φάση του διαδικτύου «πριν ο υπόλοιπος κόσμος κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση και το Facebook μείνει πίσω», είπε ο Buterin. Σημείωσε ότι ο Zuckerberg έχει επίσης εμπλακεί στο project του κρυπτονομίσματος Libra -τώρα ονομάζεται Diem- το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών.

    Υπάρχει «μόνο μια τεράστια δυσπιστία» για το Facebook, είπε ο Buterin, οπότε η κατασκευή της δικής του πλατφόρμας θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία. Εκτίμησε ότι ο Zuckerberg πρέπει να βασιστεί στο υφιστάμενο blockchain.

    Ether has significantly outperformed stocks like Facebook and Square

    Το blockchain και τα crypto έχουν αναπτυχθεί ραγδαία την τελευταία δεκαετία, και αρχίζουν να προκαλούν το ενδιαφέρον κυρίαρχων παικτών σε τομείς όπως η χρηματοδότηση, η τεχνολογία και τα καταναλωτικά προϊόντα. Οι γνωστές εταιρείες από το Facebook και το Twitter έως την JPMorgan Chase & Co. και την Goldman Sachs εργάζονται για να βρουν τρόπους ενσωμάτωσης του blockchain στις επιχειρήσεις τους. Αλλά πολλές νέες εταιρείες που κινούνται γρήγορα έχουν εμφανιστεί στον χώρο δημιουργώντας νέα δεδομένα.

    Πάντως ο Buterin εκτιμά ότι η τεχνολογία blockchain αποτελεί σημαντική απειλή για το Facebook, το Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα. Είπε ότι θα μπορούσαμε να δούμε τις καθιερωμένες εταιρείες να χάνουν τελικά τη μάχη από τις start up.

    O ίδιος εξακολουθεί να έχει μεγάλα σχέδια για το δίκτυο Ethereum. Όταν ρωτήθηκε πώς θα είναι σε πέντε έως 10 χρόνια, ο Buterin απάντησε, “ελπίζω να τρέχει το metaverse”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ