• Cryptocurrencies

    Μέσα σε μία ώρα τα crypto «έχασαν» 220 εκατ. δολάρια – 8,3% πτώση για το Bitcoin

    Bitcoin


    H εύθραυστη αγορά των crypto δέχθηκε ακόμα ένα χτύπημα, με το Bitcoin να πέφτει σε χαμηλό τριών εβδομάδων, κάτω από τα 22.000 δολάρια.

    Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων,  Coinglass, περίπου 220 εκατ. δολάρια σε crypto ρευστοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα μιας ώρας, με το Bitcoin να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% των απωλειών.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση προήλθε από την αβεβαιότητα που υπάρχει στην αγορά για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών στην αύξηση των επιτοκίων.

    Το «φρένο» στην ανοδική πορεία των αγορών παγκοσμίως έφερε μεγαλύτερες απώλειες για τα crypto, κάποια εκ των οποίων εμφάνισαν απώλειες της τάξης του 10%, ενώ το Bitcoin, κατάφερε να αντισταθμίσει κάποιες απώλειες και να περιορίσει τη ζημιά του στο 6%.

    Το Ether και άλλα altcoins, όπως το Avalanche, Cardano και Solana κατέγραψαν μεγαλυτερες απώλειες και έπεσαν μέχρι και 10%.

    «Εύθραυστη» αγορά

    Οι ευρωαγορές υποχώρησαν την Παρασκευή, μετά τη δημοσιοποίηση των τιμών παραγωγού στην Γερμανίου, καθώς σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος που έχει καταγραφεί.

    Παρά την αστάθεια στις αγορές, τα crypto είναι πολύ πιο «εύθραυστα» στα άσχημα νέα.

    Παρά την ανάκαμψή τους, την οποία παρέσυρε το ράλι διαρκείας στις αγορές το καλοκαίρι, είναι έντονη η αβεβαιότητα των επενδυτών για το αν μπορούν να επιστρέψουν στα ιστορικά υψηλά τους.

    «Η τάση ανάκαμψης ξεκίνησε αδύναμα και συνεχίζει να είναι αδύναμη εδώ και εβδομάδες, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό από μόνο του εξηγεί μια τόσο τεράστια κίνηση εντελώς ξαφνικά», δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής αγοράς στην Oanda, για το τεράστιο ποσό που ρευστοποιήθηκε μέσα σε λίγη ώρα από την αγορά των crypto.

    Όλα τα βλέμματα στη Fed

    H αστάθεια ενισχύεται και από τα διφορούμενα μηνύματα που λαμβάνουν οι επενδυτές από τους τραπεζίτες της Fed. Δύο στελέχη της, ο James Bullard και η Esther George, έδωσαν την Πέμπτη διαφορετικά μηνύματα για το μέγεθος της επόμενης αύξησης των επιτοκίων.

    Η προσοχή τώρα στρέφεται στο ετήσιο συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ την επόμενη εβδομάδα.

    Υπάρχουν ήδη σενάρια ότι ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell κλίνει προς μία σύντομη χαλάρωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών.

    Διαβάστε επίσης:

    Τέλος οι διαφημίσεις εκατομμυρίων για τη crypto βιομηχανία, μετά την κατάρρευση και το ντόμινο πτωχεύσεων



    ΣΧΟΛΙΑ