• Cryptocurrencies

    Σταθερή η τιμή του Bitcoin- Ποιοι ελπίζουν στην ανάκαμψη των crypto;

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Μετά από μία σαρωτική βουτιά που είχε ως αποτέλεσμα απώλειες άνω του 1 τρις δολαρίων, η βιομηχανία του crypto ελπίζει σε μία ανάκαμψη και στο τέλος του λεγόμενου «crypto-χειμώνα» , επικαλούμενη την σταθερότητα που παρατηρείται στη τιμή του Bitcoin.

    «Μπορεί να είναι βαρετό, αλλά η έλλειψη αστάθειας στη τιμή του Bitcoin, είναι θετικό σημάδι», αναφέρουν αναλυτές και επενδυτές στο CNBC.

    Τις τελευταίες ημέρες, το Bitcoin φαίνεται να έχει «κλειδώσει» στα 20.000 δολάρια, αφήνοντας – για πόσο ακόμα δεν είναι γνωστό- την περίοδο αστάθειας των προηγούμενων τεσσάρων μηνών, όταν η τιμή του «ανεβοκατέβαινε» μεταξύ 18.000 και 25.000 δολαρίων.

    Αναλογικά με τους αμερικανικούς δείκτες S&P 500 και Nasdaq 100, το Bitcoin καταγράφει μικρότερη αστάθεια, για πρώτη φορά από το 2020.

    Η βιομηχανία των cryptο, που έχει υποστεί απώλειες άνω του 70%, βρήκε ευκαιρία, μετά τα τελευταία στοιχεία να μιλήσει για την αρχή του… τέλος του χειμώνα των crypto.

    Σύμφωνα με τον Matteo Dante Perruccio, πρόεδρο της διεθνούς εταιρείας διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Wave Financial καταγράφεται αύξηση της ζήτησης από τους παραδοσιακά θεσμικούς επενδυτές σε κρυπτονομίσματα, σε μία περίοδο που θα δικαιολογούσε το αντίθετο, δηλαδή μειωμένη ζήτηση.

    Δεν είναι άλλωστε λίγες οι τράπεζες που συνεχίζουν να επενδύουν στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και των ψηφιακών πληρωμών.

    Η Mastercard για παράδειγμα ανακοίνωσε μια υπηρεσία που επιτρέπει στις τράπεζες να προσφέρουν συναλλαγές κρυπτογράφησης και συνεργάστηκε με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX για να προσφέρει χρεωστικές κάρτες που συνδέονται με τους λογαριασμούς συναλλαγών των χρηστών.

    Η Goldman Sachs σε σημείωμα προς τους πελάτες της, ανέφερε ότι «ίσως είμαστε κοντά στο τέλος αυτού του πτωτικού κύκλου και προχώρησε σε παραλληλισμούς με την περίοδο του 2018.

    Τότε, οι τιμές στα κρυπτονομίσματα έμειναν σταθερές για κάποιο διάστημα πριν ακολουθήσουν ανοδική πορεία, εκτοξεύοντας το Bitcoin πάνω από 60.000 δολάρια.

    Ο Perruccio της Wave Financial αναμένει ότι το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους θα είναι η στιγμή που ο χειμώνας των κρυπτογράφησης θα φτάσει επιτέλους στο τέλος του.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάικ Γουίλσον (Morgan Stanley): Πλησιάζει το τέλος της αύξησης επιτοκίων της Fed



    ΣΧΟΛΙΑ