• Cryptocurrencies

    Ethereum: Ολοκληρώθηκε η σημαντικότερη αναβάθμιση στο blockchain – Φθηνότερη πλέον η χρήση του!

    • NewsRoom
    Ethereum

    Ethereum


    Το Ethereum ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σημαντική αναβάθμιση λογισμικού η οποία θα καταστήσει τη χρήση του οικοσυστήματος του blockchain φθηνότερη.

    Η αναβάθμιση, γνωστή με το όνομα «Dencun», μειώνει τα έξοδα για τα λεγόμενα δίκτυα «Layer 2» — δεκάδες αλυσίδες όπως το Arbitrum, το Polygon και το Base της Coinbase Global Inc. που συνδέονται με το Ethereum.

    Πλέον, μια συναλλαγή που κόστιζε 1 δολάριο μέχρι πρότινος, μπορεί τώρα να γίνει για μόλις 1 σεντ, ενώ μια συναλλαγή που κόστιζε μερικά σεντ νωρίτερα,  τώρα θα κοστίζει τώρα ένα κλάσμα του σεντ.

    Με το Dencun, το Ethereum εισήγαγε ένα νέο σύστημα αποθήκευσης δεδομένων. Μέχρι σήμερα, τα περισσότερα δίκτυα «επιπέδου 2» αποθηκεύαν δεδομένα στο ίδιο το Ethereum. Επειδή αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται για πάντα, σε κάθε κόμβο του Ethereum, η αποθήκευση συχνά προσέθετε περίπου το 90% του κόστους του Layer 2, το οποίο  τελικά μεταφερόταν στις εφαρμογές, οι οποίες με τη σειρά τους χρέωναν τους χρήστες.

    Με το Dencun, τα δίκτυα του «δεύτερου επιπέδου» μπορούν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα σε έναν νέο τύπο αποθήκευσης που ονομάζεται blobs. Τα Blobs θα είναι φθηνότερα επειδή τα δεδομένα θα αποθηκευτούν μόνο για περίπου 18 ημέρες.

    Η αναβάθμιση χαιρετίζεται από την αγορά των κρυπτονομισμάτων ως «η πιο σημαντική αλλαγή στην εμπειρία του τελικού χρήστη του οικοσυστήματος Ethereum που έγινε ποτέ», ενώ αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών και δωρεάν υπηρεσιών γύρω από αυτό.

    Οι μετοχές του Ether, του κρυπτονομίσματος του blockchain, έχουν εκτιναχθεί γύρω στο 75% μέχρι στιγμής φέτος. Αυτή την ώρα, το Ether κινείται στα 3.990,79 δολάρια με άνοδο 2,56%.

    Διαβάστε επίσης

    Bitcoin: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου – Νέο ρεκόρ πάνω από τα 73.000 δολάρια

    Ether: Έπιασε για πρώτη φορά από το 2021 τα 4.000 δολάρια – Τα 70.000 ξεπέρασε νωρίτερα το bitcoin

    Βουλή των Αντιπροσώπων σε ByteDance: Πουλήστε το TikTok ή τέλος η εφαρμογή στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ