• Cryptocurrencies

    Crypto: Βαθαίνει η πτώση για το Solana και το FTX Token – Πώς αντέδρασαν τα ανταλλακτήρια

    • NewsRoom
    In this photo illustration, the stock trading graph of FTX Token (FTT) seen on a smartphone screen. (Photo by Rafael Henrique / SOPA Images/Sipa USA)No Use Germany.

    Photo by Rafael Henrique / SOPA Images/Sipa USA


    Βαθαίνει η πτώση για το altcoin Solana, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με ένα blockchain που υποστηρίζεται από τον Sam Bankman-Fried, καθώς οι επιπτώσεις από την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του FTX συνεχίζουν να πλήττουν την αγορά των crypto.

    Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα παρατράγουδα συνεχίζονται, καθώς στο επίκεντρο έρχεται η μυστηριώδης «εξαφάνιση» 662 εκατομμύρια δολάρια σε tokens από τους λογαριασμούς χρηστών του ανταλλακτηρίου σε όλο τον κόσμο το Σάββατο. Σύμφωνα με τους Financial Times, η FTX Trading International κατείχε μόλις 900 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστά στοιχεία ενεργητικού την Πέμπτη έναντι 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων παθητικού.

    Η Αστυνομία και οι ρυθμιστικές αρχές στις Μπαχάμες, όπου έχει καταφύγει ο Sam Bankman-Fried, κάλεσαν τον άλλοτε παιδί-θαύμα του χώρου των κρυπτονομισμάτων σε ανάκριση το Σάββατο, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα, αναφέρει το Bloomberg. Oι αρχές προσπαθούν να αποκαλύψουν τι οδήγησε στην κατάρρευση της FTX και των θυγατρικών της, οι οποίες αναζήτησαν προστασία του Κεφαλαίου 11 στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

    Η τριήμερη πτώση για το crypto altcoin Solana επιδεινώθηκε την Κυριακή, καθώς οι προγραμματιστές σκέφτονται να προχωρήσουν σε ένα spin off για ένα από τα πιο σημαντικά project του δικτύου blockchain. Το Solana υποχώρησε έως και 14% στα 12,86 δολάρια από τη 1:30 μ.μ. στο Λονδίνο. Τα Bitcoin και Ether έχουν χάσει λίγο πάνω από 1% ο καθένας τις τελευταίες 24 ώρες.

    Άλλα altcoins, συμπεριλαμβανομένων των Polkadot, Avalanche και Tron, συνήθως πιο ασταθή από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα λόγω χαμηλότερων επιπέδων ρευστότητας, έχασαν μεταξύ 1,7% και 5,4%, αναφέρει το Bloomberg.

    Πανικός στις πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων

    Την ίδια ώρα, η Binance διέκοψε τις καταθέσεις FTT, του διακριτικού του FTX Token, «για να αποτρέψει πιθανές αμφισβητούμενες πρόσθετες προμήθειες που επηρεάζουν την αγορά», όπως ανέφερε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Changpeng «CZ» Zhao . Ο Zhao είπε ότι θα ενθαρρύνει άλλες εναλλακτικές.

    Ο Justin Sun ανέφερε πως και η Huobi Global θα ακολουθήσει τη συμβουλή του Zhao.

    Η Binance ανέφερε ότι είχε παρατηρήσει μια «ύποπτη κίνηση» μεγάλου ποσού FTT από τους προγραμματιστές συμβολαίων του token. Το FTT υποχώρησε έως και 21% την Κυριακή στα 1,65 δολάρια, αν και είχε ανακάμψει σε περίπου 2 δολάρια αργότερα.

    Την ίδια ώρα, η πλατφόρμα Crypto Matrixport ανέφερε πως «συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και η εταιρεία δεν διατρέχει κίνδυνο αφερεγγυότητας σε σχέση με τις εξελίξεις στην FTX και την Alameda», σύμφωνα με τον Ross Gan, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων. Η Matrixport ανέφερε πως  79 πελάτες της  υπέστησαν ζημίες λόγω της έκθεσης σε τρία προϊόντα στην πλατφόρμα της που ήταν συνδεδεμένα με την FTX,  είπε ο Gan.

    Το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Kraken δήλωσε επίσης ότι έχει παγώσει την πρόσβαση σε ορισμένα κεφάλαια που υποπτεύεται ότι σχετίζονται με «απάτη, αμέλεια ή ανάρμοστη συμπεριφορά» που σχετίζονται με το FTX. Η Kraken ανέφερε σε ένα tweet ότι βρίσκεται σε επαφή με τις Αρχές.

    Η Jump Crypto, μια εταιρεία εμπορίας κρυπτονομισμάτων, είπε στους πελάτες το Σάββατο ότι παραμένει «καλά κεφαλαιοποιημένη» μετά την έκθεση της στο  FTX. Σε μια σειρά από tweets, η Jump είπε ότι η έκθεσή της «διαχειριζόταν σύμφωνα με το πλαίσιο κινδύνου μας». Η εταιρεία δεν διευκρίνισε την ακριβή φύση της έκθεσής της στην κατεστραμμένη αυτοκρατορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του Sam Bankman-Fried. Η διαβεβαίωση του Jump έρχεται αφότου η FTX χτυπήθηκε από μια μυστηριώδη εκροή περίπου 662 εκατομμυρίων δολαρίων σε μάρκες.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζει ο κατήφορος της FTX: 662 εκατ. δολάρια έκαναν «φτερά» από τα ανταλλακτήρια του

    FTX: Στις Μπαχάμες κατέφυγε ο Sam Bankman-Fried

    Τίτλοι τέλους για το FTX – Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης



    ΣΧΟΛΙΑ