• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ξεπέρασε τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 2022

    • Bloomberg
    Bitcoin


    Το Bitcoin σκαρφάλωσε πάνω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022, καταγράφοντας κέρδη άνω του 80% από την αρχή του έτους.

    Η ανάκαμψη του κρυπτονομίσματος είναι πιο έντονη και από αυτή του Nasdaq 100 -με τον οποίο τείνει να κινείται παράλληλα- που έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 20%. Ωστόσο, εξακολουθεί να υποχωρεί πάνω από 50% από το υψηλό όλων των εποχών που σημείωσε τον Νοέμβριο του 2021.

    «Τα 30.000 δολ. είναι πολύ σημαντικό όριο τόσο για τεχνικούς όσο και για θεμελιώδεις λόγους», δήλωσε ο Mati Greenspan, Διευθύνων Σύμβουλος της Quantum Economics.

    «Η αντίσταση χτίζονταν για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες και τώρα τελικά έχει σπάσει. Αυτή είναι η πρώτη φορά που περάσαμε αυτό το επίπεδο μετά την κατάρρευση των Terra/Luna και Three Arrows Capital. Βασικά σημαίνει ότι η τιμή έχει ανακάμψει πλήρως από την κατάρρευση των Celsius και FTX και την ρυθμιστική καταστολή των ΗΠΑ».

    Bitcoin's Upside Breakout | Token is exiting a Bollinger volatility squeeze
    Το ανοδικό ξέσπασμα του Bitcoin

    Οι traders που ακολουθούν τεχνικά μοτίβα μπορεί τώρα να βλέπουν την περιοχή των 30.800 δολαρίων ως τον πρώτο πιθανό στόχο, ακολουθούμενη από τα 31.200 δολάρια.

    Σίγουρα, η βιομηχανία των crypto εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιο έλεγχο. Το ανταλλακτήριο crypto Coinbase Global Inc. γνωστοποίησε ότι έλαβε ειδοποίηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που δηλώνει την πρόθεσή της για έλεγχο.

    Η SEC μήνυσε τον μεγιστάνα των κρυπτονομισμάτων Τζάστιν Σαν για φερόμενη παραβίαση των κανόνων για τις κινητές αξίες. Παράλληλα, η Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων (CFTC) των ΗΠΑ μήνυσε τον ιδρυτή της Binance, Changpeng Zhao για υποτιθέμενες παραβιάσεις των κανονισμών παραγώγων, αν και η Binance είπε ότι δεν συμφωνεί με πολλούς από τους χαρακτηρισμούς της.

    Παρόλα αυτά, το ράλι του Bitcoin ενισχύθηκε τον περασμένο μήνα μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών των ΗΠΑ, που αναβίωσε το αφήγημα ότι το ψηφιακό νόμισμα προσφέρει μια πιο ελκυστική εναλλακτική στην παραδοσιακή χρηματοδότηση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Πρωταθλητής κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2023 με άνοδο σχεδόν 70%

    Binance: Απροσδόκητη και απογοητευτική η μήνυση από τις αμερικανικές Αρχές



    ΣΧΟΛΙΑ