• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ράλι πάνω από τα 30.000 δολάρια – Ανακάμπτει η αγορά crypto

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin δείχνει και πάλι σημάδια ζωής, αφού παρέμεινε κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 30.000 δολαρίων για τέσσερις ημέρες, ενώ την ανοδική του πορεία ακολουθούν και άλλα κρυπτονομίσματα.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου ενισχύεται για τρίτη μέρα, ξεπερνώντας τα 30.000 δολάρια. Σημείωσε άλμα έως και 5,8% στα 30.858 δολάρια. Ενώ η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά crypto ενισχύθηκε πρόσφατα, ορισμένα altcoin υπεραπέδωσαν, με το Avalanche να σημειώνει άνοδο 6,6% και το Cardano να κερδίζει 8,6%.

    Bitcoin is easing off record-high correlation levels with the Nasdaq 100
    Το Bitcoin μειώνει τα επίπεδα συσχέτισης του με τον Nasdaq 100

    Το Bitcoin έχει πληγεί τους τελευταίους μήνες καθώς η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες έχουν στραφεί σε κύκλους αύξησης των επιτοκίων εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού. Η κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra έχει επίσης επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των επενδυτών για τα ψηφιακά νομίσματα.

    Οι ανησυχίες των παρατηρητών της αγοράς αυξήθηκαν το Σαββατοκύριακο καθώς ο υψηλός συσχετισμός του Bitcoin με τον Nasdaq 100 – που αποδεικνύει τη συμπεριφορά του ως περιουσιακό στοιχείο υψηλού κινδύνου – υποχώρησε, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν άνοδο.

    «Αυτός είναι ο τύπος αποσυσχέτισης που κανείς δεν ήθελε», δήλωσε ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Nexo.

    Bitcoin has been sitting around $30,000 for weeks now
    To Bitcoin παρέμεινε επί εβδομάδες πέριξ των 30.000 δολαρίων

    Σύμφωνα με τους αναλυτές οι “αρκούδες” θα συνεχίσουν να έχουν το πάνω χέρι εκτός εάν το κορυφαίο κρυπτονομίσμα διεκδικήσει ξανά το επίπεδο των 30.200 δολαρίων. Με βάση το μοτίβο ανάλυσης κάθε διάλειμμα κάτω των 28.000 δολαρίων θα μπορούσε να φέρει τα 25.000 δολάρια και πάλι στο επίκεντρο.

    Οποιαδήποτε τιμή κάτω από τα 25.400 δολάρια περίπου, θα μπορούσε να επαναφέρει στο παιχνίδι την κορυφή του 2017, λίγο κάτω από τα 20.000 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σε ελεύθερη πτώση τα crypto – H JP Morgan στηρίζει το Bitcoin

    Η μεγάλη φυγή: Συντριβή 80% στο Ether βλέπει η 22V



    ΣΧΟΛΙΑ