• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Υποχωρεί στο χαμηλό του Αυγούστου – Ρευστοποιήσεις crypto 1,4 δισ. δολ. σε 24 ώρες

    • Bloomberg


    Το Βitcoin διεύρυνε τις απώλειές του την Τρίτη, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, καθώς το παγκόσμιο selloff στα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου βύθισε τη συνολική αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων κάτω από τα 2 τρισ. δολάρια.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε έως και 7,6% στα 40.237 δολάρια προτού περιορίσει τις απώλειες. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, διαπραγματεύονταν κάτω από 3.000 δολάρια, ενώ τα Cardano, Solana, Polkadot και Dogecoin υποχώρησαν επίσης, σύμφωνα με την CoinGecko.

    Τα tokens υποχώρησαν εν μέσω φόβων για μετάδοση της κρίσης ρευστότητας που πλήττει τον όμιλο κινεζικό Evergrande, τον πιο χρεωμένο κατασκευαστή ακινήτων στον κόσμο. Η παγκόσμια κατρακύλα των μετοχών περιορίστηκε κάπως στην Ασία την Τρίτη, αν και τα δεινά της Evergrande και η επικείμενη συνεδρίαση της Fed παραμένει πιθανό να πυροδοτήσουν στην αστάθεια.

    «Το bitcoin και το ether σαρώνονται από το momentum του risk-off που αυξάνεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε ο Adam Reynolds, διευθύνων σύμβουλος της Saxo Capital Markets στο Bloomberg. Όπως τόνισε, αναμένει «να υπάρξει περαιτέρω ρευστοποίηση».

    Bitcoin's plunge brings the lower Ichimoku cloud border into play

    Ρευστοποιήσεις 1,4 δισ. δολ.

    Περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ρευστοποιήσεις κρυπτονομισμάτων σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bybt.com. Αυτό συμβαίνει όταν οι μοχλευμένες θέσεις κλείνουν από τα χρηματιστήρια λόγω μη ικανοποίησης των απαιτήσεων περιθωρίου.

    Από τεχνικής σκοπιάς, με βάση τα γραφήματα τιμών του bitcoin, το επόμενο βασικό επίπεδο στήριξης που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι περίπου στα 39.900 δολάρια.

    Η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies, σημείωσε το ίδιο ως πιθανό επίπεδο στήριξης σε ένα σημείωμα, ενώ το κέρδος του bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται σε μακροπρόθεσμη ανοδική τάση.

    Το Bitcoin σημειώνει κέρδη πάνω από 40% το 2021, ενώ το Ether τετραπλασιάστηκε και ο ευρύτερος δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index έχει υπερδιπλασιαστεί.

    Τα κρυπτονομίσματα παραμένουν αμφιλεγόμενες επενδύσεις. Μερικοί τα θεωρούν εξαιρετικά ασταθή και καθαρά κερδοσκοπικά με μικρή εγγενή αξία, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η θεσμική υιοθέτηση τους θα ενισχυθεί, μετριάζοντας τη μεταβλητότητα και υποστηρίζοντας τις τιμές τους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ