• Cryptocurrencies

    Bitcoin, Ether: Ανοδικό ράλι – Επιστρέφουν στα προηγούμενα επίπεδα αψηφώντας το νέο πλήγμα από την Κίνα

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Η αγορά κρυπτονομισμάτων ανέκαμψε γρήγορα μετά την αναταραχή που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα το νέο περιοριστικό μέτρο της Κίνας, με τα Bitcoin και Ether να ανακτούν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους.

    Ειδικότερα, το Bitcoin εκτινάχθηκε στα 44.000 δολάρια νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ, κοντά στα επίπεδα που βρισκόταν όταν η κεντρική Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) έλαβε την Παρασκευή τα νέα μέτρα περιορισμού κατά των κρυπτονομισμάτων. Το Ether διέσπασε τα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, στα 3.100 δολάρια.

    «Κατά τις συναλλαγές του σαββατοκύριακου, το Bitcoin έδειξε ισχυρές αντιστάσεις και έχει πλέον καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του”, δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του. «Πιθανότατα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μέτρα περιορισμού της Κίνας έχουν ήδη ενσωματωθεί στις τιμές».

    Η αγορά crypto δέχθηκε ισχυρό πλήγμα την Παρασκευή, όταν η PBOC ανακοίνωσε νέο απαγορευτικό στις συναλλαγές και στην εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων, ενώ ακολούθησαν και άλλες κινεζικές κρατικές υπηρεσίες.

    Αυτή η κίνηση σηματοδότησε έναν υψηλότερο βαθμό συντονισμού της Κίνας ενάντια στα κρυπτονομίσματα. Την ίδια ώρα, τα προηγούμενα μέτρα του Πεκίνου, δεν έχουν καταφέρει να «σκοτώσουν» τη δραστηριότητα των κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

    Bitcoin and Ether have rallied back from their post-China news drops

    Ωστόσο, μετοχές ή tokens με σημαντική έκθεση στην κινεζική αγορά κρυπτονομισμάτων δέχθηκαν πλήγμα. Η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ, Huobi Technology, ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με σημαντική παρουσία στην ηπειρωτική χώρα, σημείωσε βουτιά 33%. Το Huobi Token σημείωσε απώλειες 10% το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την CoinGecko.

    Εν τω μεταξύ, η εταιρεία λογισμικού Meitu με έδρα τη Fujian, υποχώρησε έως και 6,1%, ενώ η GRG Banking Equipment Co. σημείωσε πτώση έως και 2,4%. Αυτές οι απώλειες σημειώθηκαν μετά την πτώση των μετοχών που συνδέονται με την αγορά crypto σε άλλες περιοχές – όπως η MicroStrategy, η οποία υποχώρησε έως και 6,7% την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ