• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ανάκτησε το επίπεδο των 30.000 δολαρίων

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin ανέκαμψε και ξεπέρασε και πάλι τα 30.000 δολάρια, αφού κατά το μεγαλύτερο μέρος του Σαββατοκύριακου διαπραγματεύονταν κάτω από αυτό το επίπεδο.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε άνοδο έως και 1,8% στα 30.450 δολάρια το πρωί της Δευτέρας στην Ασία. Η αντίδραση ήρθε μετά από την υποχώρηση που σημείωσε επί επτά συνεχόμενες εβδομάδες, το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Αύγουστο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη πτώση σημείωσε επί επτά εβδομάδες και ο S&P 500.

    «Εάν ο S&P υποχωρήσει περισσότερο, αυτό θα δημιουργήσει μια εξαιρετική ευκαιρία αγοράς για το Bitcoin», δήλωσε ο  στρατηγικός αναλυτής της Fundstrat Global, Mark Newton.

    Το Bitcoin δυσκολεύεται να ανακάμψει τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η Fed αυξάνει τα επιτόκια και ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, ενισχύοντας τις προοπτικές για περισσότερη νομισματική σύσφιξη. Ενώ το κρυπτονόμισμα είχε λανσαριστεί στο παρελθόν ως μέσο αντιστάθμισης του πληθωρισμού, τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχθεί ότι συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου όπως εταιρείες στο Nasdaq 100, ο οποίος έχει βυθιστεί εν μέσω του μεταβαλλόμενου καθεστώτος.

    Bitcoin has declined in recent weeks and has flattened around $30,000
    Το Bitcoin έχει υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες και έχει σταθεροποιηθεί στην περιοχή των 30.000 δολαρίων

    «Το bitcoin είναι πιθανό να κυμανθεί γύρω στα 29.000 έως 31.000 δολάρια για τις επόμενες δύο εβδομάδες», ανέφεραν οι Noelle Acheson και Konrad Laesser της Genesis Global Trading. Πρόσθεσαν ότι ορισμένες δημοσιοποιήσεις οικονομικών δεδομένων, όπως το ΑΕΠ των ΗΠΑ ή τα μέτρα για τον πληθωρισμό, «θα μπορούσαν να αλλάξουν την προοπτική».

    Ο Rick Bensignor, πρόεδρος της Bensignor Investment Strategies και πρώην αναλυτής της Morgan Stanley, χρησιμοποιεί τεχνικούς δείκτες DeMark — οι οποίοι συγκρίνουν τις πιο πρόσφατες μέγιστες και ελάχιστες τιμές με την αντίστοιχη τιμή της προηγούμενης περιόδου για τη μέτρηση της ζήτησης — και υποστηρίζει ότι το Bitcoin πιθανότατα δεν θα διασπάσει υψηλότερα επίπεδα σύντομα.

    «Θα περίμενα άλλες τέσσερις εβδομάδες δύσκολες», είπε σε ένα σημείωμα τη Δευτέρα. Το χαμηλό της 12ης Μαΐου γύρω στα 25.425 δολάρια και η ανάκαμψη από αυτό διατηρούν την στήριξη στα 28.900 δολάρια, επισήμανε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η μεγάλη φυγή: Συντριβή 80% στο Ether βλέπει η 22V

    Ρούγια Ιγνάτοβα: Η επικήρυξη της Cryptoqueen, μετά τη βουτιά των crypto



    ΣΧΟΛΙΑ