• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρυσός αξίας 135,6 δισ. κρύβεται στα θησαυροφυλάκια της Ρωσίας

    Χρυσός


     74,9 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού στα τέλη Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ότι κατείχε η Τράπεζα της Ρωσίας, στον πρώτο χρόνο του πολέμου με την Ουκρανία.

    Η ποσότητα παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αλλά έχει αυξηθεί αισθητά, από τα 73,9 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι. Ταυτόχρονα, η αθροιστική αξία συναλλάγματος και χρυσού μειώθηκε στα 574 δισεκατομμύρια δολάρια από 617 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αξία του χρυσού που κατέχει, έφτανε τα 135,6 δισεκατομμύρια δολάρια στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.

    Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό, καθώς η Ρωσία άρχισε σταδιακά να δημοσιεύει ορισμένους οικονομικούς δείκτες που σταμάτησε να γνωστοποιεί πέρυσι μετά τις κυρώσεις.

    Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στον κόσμο, ενώ η κεντρική της τράπεζα αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους  μεγαλύτερους αγοραστές παγκοσμίως

    Όμως, το κίτρινο μέταλλο ρωσικής προέλευσης,  έχει αποκλειστεί από τις δυτικές αγορές, μετά τις σχετικές κυρώσεις τον Ιούνιο. Οι τοπικοί παραγωγοί, που προηγουμένως έστελναν το μεγαλύτερο μέρος του μετάλλου τους στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν να στραφούν στην Ασία, αναζητώντας νέους πελάτες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Ενισχύει την άμυνά της κοντά στην Ιαπωνία



    ΣΧΟΛΙΑ