• ΑΓΟΡΕΣ

    Ιντρακόμ, Ιντραλότ, Κλουκίνας: Το εντυπωσιακό φινάλε των μετοχών του Σωκράτη Κόκκαλη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σωκράτης Κόκκαλης (intralot)

    Σωκράτης Κόκκαλης


    Εντυπωσιακό φινάλε φέτος για τις μετοχές του Σωκράτη Κόκκαλη, τις Ιντρακόμ, Ιντραλότ και Κλουκίνας Λάππας, με αποδόσεις 75%, 80% και 200% αντίστοιχα.

    Ακριβώς ένα χρόνο μετά από την κρίσιμη γενική συνέλευση της Ιντρακόμ ΙΝΤΚΑ -1,88% 3,65 και τη δήλωση του πολύπειρου Σωκράτη Κόκκαλη για τον εταιρικό μετασχηματισμό της Ιντρακόμ με επενδύσεις στον τομέα ακινήτων, ο κ. Κόκκαλης σε μία δήλωση… μανιφέστο δήλωνε στους παριστάμενους μετόχους της Ιντρακόμ ότι «αυτή η νέα κατάσταση, ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός, είναι μια μορφή όπου η διαμεσολάβηση αποταμιεύσεων και επενδύσεων μετατρέπεται στην κυρίαρχη λειτουργία της οικονομίας, με ευρύτερες επιπτώσεις στην πολιτική διαδικασία και την κοινωνική εξέλιξη.

    Συνεπώς η περαιτέρω παρουσία μας στην παραγωγή δραστηριότητα για τους μετόχους δεν θα ήταν πλέον μια έξυπνη επιλογή».

    Η Intracom Holdings μετασχηματίζεται 100% σε εταιρεία επενδύσεων και επικεντρώνεται σε Ελλάδα και εξωτερικό με τοποθετήσεις -μακροχρόνιες και βραχυπρόθεσμες – σε εταιρείες που μπορούν να αποδώσουν μεγαλύτερα κέρδη.

    Δίχως να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους τομείς, ο κ. Κόκκαλης μάρκαρε «σε αυτούς που η εταιρεία έχει συγκεντρώσει στα 45 χρόνια λειτουργίας της μια εμπειρία και πιστεύω ότι θα είναι σε θέση με τα ταμειακά της διαθέσιμα και τη μόχλευση κεφαλαίων από την αγορά, συνολικά να προχωρήσει με επενδυτικά κεφάλαια που θα αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ».

    Tον χρόνο αυτό λοιπόν, η Ιντρακόμ απέκτησε το 87,2% της Κλουκίνας Λάππας ΚΛΜ -2,38% 1,64 , φιλοδοξώντας να μετονομαστεί η Ιντρακόμ Properties εκτοξεύοντας τη συνολική αξία των ακινήτων που έχει ο όμιλος στο χαρτοφυλάκιό του σε περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.

    Μέσα στον ίδιο χρόνο αποφασίστηκε η αλλαγή στροφής της Ιντραλότ ΙΝΛΟΤ -0,86% 1,15  στην οποία πραγματοποιήθηκε αύξηση κεφαλαίου 135 εκατ. ευρώ, όπου ο ίδιος ο επιχειρηματίας και η Ιντρακόμ ελέγχουν το 27% των μετοχών.

    Τα βήματα που σχεδιάζει η Intralot µετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου προβλέπουν την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου από τέσσερις ή πέντε τράπεζες, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση των εγκρίσεων.

    Ταυτόχρονα, η εταιρεία ύστερα και από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ενεαμήνου θα προχωρήσει στην έκδοση οµολόγου, η οποία προγραμματίζεται, κατά τις τελευταίες πληροφορίες για τον Ιανουάριο.

    Υπολογίζεται ότι η χρηματοδότηση που θα εξασφαλιστεί µέσω του κοινοπρακτικού δανείου και του οµολόγου θα είναι ύψους 220-230 εκατ. ευρώ.

    Η στρατηγική της Intralot προβλέπει τη διάθεση του µμεγαλύτερου τμήματος των ταμειακών ροών στην περαιτέρω μείωση του δανεισμού.

    Όπως και την εστίαση στη διεκδίκηση συμβολαίων τεχνολογίας, λοταρίας και έργων σε ανεπτυγμένες αγορές.

    Η εισηγμένη, όπως ανέφεραν τα στελέχη της, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αυξήσει σημαντικά στο 38%, από 11% πριν από μερικά χρόνια, το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας και να µειώσει τη µόχλευση στο 3,7%, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί περαιτέρω σε περίπου 2,6% µετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου.

    Η μετοχή της Κλουκίνας Λάππας, αλλά και της Ιντρακόμ βρίσκονται πλέον σε υψηλό 14άρων ετών και της Ιντραλότ σε υψηλό πέραν της πενταετίας.

    Διαβάστε επίσης

    NBG Securities για Aegean Airlines: Πιο επιφυλακτική για το 2024, αλλά παραμένει θετική

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αγορά 11.000 ιδίων μετοχών

    J.P. Morgan: Δεν βλέπει ύφεση το 2024, αλλά ούτε «ρόδινες» συνθήκες στις αγορές μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ