ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο: Κάτω από τις 780 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

  • NewsRoom


Πτωτικές τάσεις επικρατούν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω καθοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 776 μονάδες σημειώνοντας πτώση άνω του 2%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,18 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,92%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μικρή άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή του ΟΛΠ ΟΛΠ 0% 19,88, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής, της Alpha Bank, της Lamda Development ΛΑΜΔΑ -0,26% 7,65, της Πειραιώς και της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 0,85.

Πτώση σημειώνουν όλοι οι επιμέρους δείκτες, και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας και των Τραπεζών. Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 45 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική και Minerva ΜΙΝ 6,06% 0,70, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου και Byte Computer.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα αλλάζει όλα σε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Χρηματιστήριο

Whitetip Investments: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην αναδιάρθρωση της Folli Follie

To CVC Capital ξαναχτυπά: Προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά τμήματος της εταιρείας καλλυντικών Shiseido

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ