• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Πτωτικές τάσεις στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελώνη

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Ψύχραιμα αντιδρά προς το παρόν η χρηματιστηριακή αγορά στο αρνητικό κλίμα που προκάλεσαν και στις διεθνείς αγορές οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία.

    Στις 11:30 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,39% στις 828,80 μονάδες, με τον τζίρο σχετικά ανεβασμένο στα 6,2 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,51% κατέγραφε ο FTSE 25, ενώ, στον αντίποδα, ο FTSE MID CAP ενισχυόταν οριακά κατά 0,07%.

    Οι πιέσεις σε όλο το φάσμα της αγορά συνεχίζονται, με το επίκεντρο να είναι και σήμερα στον τραπεζικό κλάδο.  Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η βασική στήριξη για τον τραπεζικό κλαδικό δείκτη είναι  τα επίπεδα των 1.063 μονάδων (τώρα βρίσκεται πέριξ των 1.060 μονάδων).

    Σε ότι αφορά επιμέρους τραπεζικές μετοχές, κρίσιμα θεωρούνται τα επίπεδα των 2,10 ευρώ για την Alpha Bank, τα 0,3580 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και τα 4,80 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

    Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα το mononews.gr, τα στελέχη της ευρωπαικής εποπτικής αρχής (SSM) «ξετινάζουν» τις τράπεζες και συγκεκριμένα τα δανειακά χαρτοφυλάκια σε έναν έλεγχο που έχει τακτικό χαρακτήρα και γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

    Στις ελληνικές τράπεζες που αναμένουν σύντομα την έκθεση για τις επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου αναφορικά με τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τον SSM, ο έλεγχος αποκτά πρόσθετη σημασία αφού παραμένει άγνωστο αν θα υποστούν νέο AQR για την αξιολόγηση των στοιχείων του ενεργητικού. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει, αλλά φαίνεται ότι ως τώρα η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και ο SSM δεν το θεωρούν σκόπιμο.

    Στις ευρωπαϊκές αγορές, σημαντική πτώση κατέγραφαν οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιριών.

    Νωρίτερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,9%, με τα blue-chips να υποχωρούν κατά 1%, ακολουθώντας την πορεία των ασιατικών και αμερικανικών μετοχών.

    Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραφαν οι μετοχές των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής. Η Easyjet, η Ryanair, η IAG στην οποία ανήκει η British Airways και η Lufthansa, σημείωσαν πτώση ως 3,2%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με άγριες διαθέσεις περιμένει στη γωνία τις τράπεζες ο SSM

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Γιατί τα επιτόκια παραμένουν ακίνητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς: Όλες οι εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ