• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Μόνο με Alpha πάνω από τις 900 μονάδες – Γιατί ανεβαίνει η Τεχνική Ολυμπιακή

    Γιατί είναι κρίσιμες οι συνεδριάσεις της Παρασκευής και της Δευτέρας


    Πάνω από 2% ενισχύεται αυτή την ώρα η μετοχή της Alpha Bank, καθώς η αγορά προεξοφλεί ότι η αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ έχει ήδη… καλυφθεί πριν καν αρχίσει.

    Σύμφωνα με την αγορά θα επιδιωχθεί, όπως λένε χαρακτηριστικά παράγοντές της, κίνηση μεγαλύτερη από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, προκειμένου να δικαιολογηθεί η προσφορά στην αύξηση σε χαμηλότερα επίπεδα. Ως αυτή την ώρα έχουν αλλάξει χέρια περισσότερα από 4 εκατ. τεμάχια, ενώ το ενδεχόμενο συμμετοχής της Reggeborgh αποτελεί το κατάλληλο «καύσιμο» για κίνηση ψηλότερα.

    Ο γενικός δείκτης ενισχύεται στις 906 μονάδες με 40 εκατ. ευρώ τζίρο.

    Ήπιες αγορές, χωρίς εξάρσεις στη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 9,74 ευρώ, τη ΔΕΗ, που κινείται στα όρια των 9 ευρώ, Coca Cola, στα 30,60, Ελλάκτωρ, σταθεροποιητικά, στο 1,39 μετά την υποβάθμιση της από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγηση Fitch σε «Β» από «Β+» με αρνητικό outlook.

    Θετικό το πρόσημο με οριακά κέρδη για την Πειραιώς και την Eurobank, αλλά μικρές απώλειες για την Εθνική.

    Πτώση πάνω από 2,7% για την Ιντρακάτ, στο 1,94 ευρώ, μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης με την Γαία Άνεμος. Η αγορά αναμένει περαιτέρω εξηγήσεις από τη διοίκηση της εταιρείας για το deal και βεβαίως το πώς θα διαμορφωθούν τα ποσοστά των βασικών μετόχων.

    Αντίδραση, κατά τα άλλα, βγαίνει στο Jumbo και τον Μυτιληναίο στα 15,49 και 15,22 ευρώ αντίστοιχα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται νέα αναβάθμιση της μετοχής του Μυτιληναίου από άλλο μεγάλο ξένο οίκο.

    Αίσθηση προκαλεί το +7% της Τεχνικής Ολυμπιακής, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες πριν την υπογραφή του deal για το Πόρτο Καρράς.

    Αντανακλαστική η αντίδραση στην Φριγκογλάς μετά την καταστροφή του εργοστασίου από πυρκαγιά στην Τιμισοάρα (Ρουμανία) το περασμένο Σάββατο.

    Κατά τα άλλα, η προσοχή της αγοράς περνάει μετά το κλείσιμο στο roadshow του Χ.Α. με επενδυτές από τη Νέα Υόρκη. Ταυτόχρονα, αύριο ανοίγει ξανά το 10ετές ελληνικό ομόλογο για 2,5 δις. ευρώ, αφού ο ΟΔΔΗΧ, έδωσε νωρίτερα την Τρίτη εντολή στις BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan και Nomura. Στόχος είναι να μειωθεί τόσο το κόστος του δανεισμού και όσο και να επεκταθεί η μέση διάρκεια των ομολόγων.

    Τέλος την προσεχή Πέμπτη 10/6 αναμένονται οι ανακοινώσεις για την νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη από την EΚΤ ενώ την ίδια μέρα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, για τον μήνα Μάιο.



    ΣΧΟΛΙΑ