ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Ο κρίσιμος στόχος των 2.232 μονάδων, η Alpha επέστρεψε στην τιμή εκκίνησης του 2026, η Πειραιώς και ο στόχος στην BYLOT
Με ισχυρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει λίγο κάτω από της 780 μονάδες, χάρη στην εντυπωσιακή απόδοση – για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα – των μετοχών του τραπεζικού κλάδου.
Χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν πως η έντονη άνοδος που παρατηρήθηκε κατά το δεύτερο μισό της συνεδρίασης, παίρνοντας ώθηση και από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία αντέδρασαν θετικά στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για το επικείμενο τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης τον Δεκέμβριο.
Οι επενδυτές φάνηκαν ανακουφισμένοι με τις ειδήσεις από το μέτωπο των διεργασιών για την μεταμνημονιακή περίοδο, καθώς σύμφωνα με τον Ντ. Κοστέλο φέρεται η ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας θα ανανεώνεται ανά 6 μήνες με απόφαση της Κομισιόν, θα περιλαμβάνει τριμηνιαίους ελέγχους και πιθανόν να διαρκέσει 2 ή 3 έτη.
Οι τράπεζες ήταν αυτές που πρωταγωνίστησαν, με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει με κέρδη 4% στις 917,06 μονάδες. Προβληματισμό, πάντως, συνεχίζει να προκαλεί ο προκαλεί ο χαμηλός τζίρος. Από την άλλη, η αγορά τις τελευταίες συνεδριάσεις φαίνεται πως έχει πάψει προς το παρόν να ακολουθεί την πορεία των κρατικών ομολόγων.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,17% στις 778,71 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, κινήθηκε μεταξύ των 767,02 μονάδων (-0,35%) και των 779,66 μονάδων (+1,30%).
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 48,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 47,4 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,27%, στις 2.053,22 μονάδες, ενώ στο +4,60% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.289,52 μονάδες.
Από τους επιμέρους δείκτες, κέρδη σημείωσαν οι δείκτες Τραπεζών(+4%) και Τεχνολογίας (+3,16%), ενώ αντιθέτως, απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Τηλεπικοινωνιών (-0,57%) και Εμπορίου (-0,46%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+5,65%) και της Alpha Bank (+4,45%), ενώ αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΓΕΚ Τέρνα (-1,37%) και της Jumbo (-1,15%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (28,3 εκατ. μετοχές) και της Eurobank (4,9 εκατ. μετοχές).
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (8,2 εκατ. ευρώ) και της Εθνικής (8 εκατ. ευρώ).
Ανοδικά κινήθηκαν 68 μετοχές, πτωτικά 36 και 135 παρέμειναν σταθερές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηρακλής: Η άνοδος με υπογραφή Μονεμβασιώτη και η επιστροφή ενός ιστορικού συλλόγου
- Οι 6 αλλαγές στα μικρά νησιά μετά τη δωρεά του Στ. Χατζηιωάννου
- Πόσες πιθανότητες υπάρχουν για πρόωρες εκλογές, ο Παπασταύρου και ο Σαμαράς, οι Πάτριοτ και οι Τούρκοι και το dress code της Βουλής
- Ο Επαμεινώνδας Εμπειρίκος έσπασε τα ρεκόρ όλων των εποχών με το deal των 16 εκατ. δολαρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.