• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες απογείωσαν τον Γενικό Δείκτη στις 858 μονάδες

    • NewsRoom


    Συνέχεια στο μίνι ανοδικό σερί έδωσαν οι τράπεζες στον Γενικό Δείκτη, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις θετικές εξελίξεις στην αγορά ομολόγων αλλά και το θετικό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, έφτασε μια ανάσα από τις 860 μονάδες.

    Οι τραπεζικές μετοχές έλαβαν ώθηση από τη θετική έκθεση της Moody’s για την επίδραση της πλήρης άρσης των Capital controls, η οποία όπως ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης είναι θετική για το αξιόχρεό τους. Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα εξαμήνου των τραπεζών, αρχή γενομένης από σήμερα με Alpha και Εθνική.

    Την ίδια ώρα τα ελληνικά ομόλογα συνέχισαν το ράλι τους, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το 1,6%.

    O Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,78% στις 858,46 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 85,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 35,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 782 χιλ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 2,02%, στις 2.115,90 μονάδες, ενώ ο Mid Cap στις 1.360,50 μονάδες με κέρδη +0,95%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 4,64% στις 765,85 μονάδες.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε η Εθνική που έκλεισε με κέρδη 6,82%, ενώ ακολούθησαν οι Alpha Bank με 4,45%  και η Eurobank στο 4,36%. Κέρδη 3,78% για την Jumbo, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, Πειραιώς και Ελλάκτωρ. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Titan, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil.

    Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Aegean, Φουρλής και Τέρνα Ενεργειακή.



    ΣΧΟΛΙΑ