• ΑΓΟΡΕΣ

    BofA: Πουλήστε όταν ο S&P πάει στις 4.200 μονάδες-Φούσκα η τεχνητή νοημοσύνη

    Michael Hartnett, Chief Investment Strategist BofA

    Michael Hartnett, Chief Investment Strategist BofA


    «H τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν δημιουργήσει μία φούσκα στις αγορές, γι’ αυτό πουλήστε άμεσα τις αμερικανικές μετοχές».

    Ο αναλυτής της Bank of America Μάικλ Χαρτνετ προειδοποιεί τους επενδυτές ότι όταν ο S&P 500 φτάσει στις 4.200 μονάδες, σχεδόν στο επίπεδο που έκλεισε την Πέμπτη, θα πρέπει να πουλήσουν τις μετοχές τους.

    Ο Χάρτνετ, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των αναλυτών που προέβλεψε εύστοχα  το sell off λόγω των φόβων για ύφεση το 2022, προειδοποίησε ότι η Fed δεν έχει τελειώσει με τις αυξήσεις.

    Μικρή φούσκα στις αγορές έχει προκαλέσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη

    H φούσκα της τεχνητής νοημοσύνης

    Παράλληλα σχολίασε τη φρενίτιδα της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη, αναφέροντας ότι πρόκειται για φούσκα. Θύμισε τις φούσκες του παρελθόντος και πώς ένα ράλι στις μετοχές διαδικτύου το 1999 οδήγησε τη Fed σε έναν γύρο νομισματικής σύσφιξης, ο οποίος προκάλεσε το να σκάσει η φούσκα της τεχνολογίας εννέα μήνες αργότερα.

    To ράλι των τεχνολογικών μετοχών έχει παρατραβήξει, σχολιάζει η BofA

    Ο Χάρτνετ έκανε λόγο για «trading πόνου» αναφέροντας πως ο μεγαλύτερος φόβος είναι τα επιτόκια αντί να πέσουν στο 3% να ανέβουν στο 6%.  Η μεταστροφή της Fed εντός του 2023 αποτελεί ένα αγαπημένο στοίχημα των traders τους τελευταίους μήνες, οι οποίοι συνεχίζουν να ποντάρουν σε μειώσεις των επιτοκίων, παρά τις διαψεύσεις από τη στάση των Αμερικανών τραπεζιτών.

    Εντυπωσιακή η επίδοση του Nasdaq

    Η Πέμπτη ήταν ακόμα μία καλή ημέρα για τις τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες απολαμβάνουν ένα ράλι διαρκείας τους τελευταίους μήνες, μετά την κατάρρευση στο τέλος του πρώτου εξάμηνο του 2022. Ο Nasdaq εκτινάχθηκε στα υψηλά του Απριλίου του 2022, με το ράλι του για φέτος να φτάνει το 26%, μία από τις υψηλότερες επιδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Οι τεχνολογικές μετοχές κατέγραψαν την πέμπτη συνεχή εβδομάδα εισροών, σύμφωνα με στοιχεία της BofA, ενώ σε θετικό έδαφος κινείται και προσυνεδριακά για την Παρασκευή ο Nasdaq.

    Η ώθηση αυτή οφείλεται στο μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο οδήγησε σε εντυπωσιακή ανάκαμψη τις τεχνολογικές μετοχές και σε σημαντικές επενδύσεις στις εταιρείες που αναπτύσσουν σχετικό λογισμικό.

    Διαβάστε επίσης:

    ING: Τι βλέπει για τις εκλογές της Κυριακής – Το κίνητρο Μητσοτάκη για δεύτερο γύρο εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ