• ΑΓΟΡΕΣ

    Blackrock: Αγνοήστε το Sell off, αγοράστε μετοχές

    • Newsroom
    Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock

    Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock


    Σύσταση για overweight σε μετοχές κάνει η Blackrock, υποστηρίζοντας ότι παρά το πρόσφατο sell off, οι αποτιμήσεις παραμένουν ελκυστικές.

    Η εκτίμησή της είναι ότι το άθροισμα των αυξήσεων στα επιτόκια από τη FED θα είναι χαμηλό, με τους φόβους για ύφεση να κρίνονται «υπερβολικοί».

    Παράλληλα, αναμένει ότι η Fed να ζήσει με πληθωρισμό λίγο υψηλότερο από τον στόχο του 2% αντί να προχωρήσει σε μείωσή του, λόγω του κόστους για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και υποστηρίζει ότι οι μετοχές θα παραμείνουν πιο ελκυστικές από τα ομόλογα, παρά το γεγονός ότι το sell off μείωσε τη διαφορά μεταξύ των δύο.

    Η Blackrock βλέπει τις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων να αυξάνονται περισσότερο καθώς οι επενδυτές απαιτούν υψηλότερο premium ή αποζημίωση για τον κίνδυνο διακράτησης κρατικών ομολόγων εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και υψηλού χρέους.

    Και γι’ αυτό η σύστασή της είναι overweight σε μετοχές και underweight στα ομόλογα.

    Οι κίνδυνοι

    Σύμφωνα με την Blackrock, ο σημερινός πληθωρισμός είναι διαφορετικός από αυτόν που ίσχυε τα τελευταία 30 χρόνια.

    Θέτει το έρώτημα αν η ζήτηση είναι ασυνήθιστα υψηλή ή η προσφορά είναι χαμηλή με την ίδια να υποστηρίζει ότι ισχύει το δεύτερο.

    Και εξηγεί ότι αν ο πληθωρισμός προκαλείται από παράγοντες προσφοράς, η Fed αντιμετωπίζει με αυστηρές επιλογές: να σταματήσει την ανάπτυξη με υψηλότερους ρυθμούς ή να ζήσει με πιο επίμονο πληθωρισμό.

    Όπως αναφέρει ο κίνδυνος υπάρχει εφόσον η Fed αποτύχει να αναγνωρίσει αυτό το δίλημμα και ωθήσει τα επιτόκια σε τέτοια επίπεδα που καταστρέψει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίες.

    Οι αγορές αναγνωρίζουν το κίνδυνο και φαίνεται ότι αποτιμούν ένα Fed fund κοντά στο 3,5% σε μακροπρόθεσμη βάση.

    Και σε αυτή την περίπτωση η Blackrock κρίνει ότι οι μετοχές έχουν περισσότερα περιθώρια πτώσης.

    Πιστεύει όμως ότι η Fed δεν θα κινηθεί τόσο επιθετικά, υπό τον φόβο να βλάψει την ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι οι εξαγγελίες για επιθετική πολιτική μπορεί να οδηγήσουν τις αγορές να πιστέψουν διαφορετικά.

    Καταλήγει ότι «αυτός είναι ο λόγος που προετοιμαζόμαστε για περισσότερη αστάθεια βραχυπρόθεσμα και γιατί παρά την overweight στάση και τις βελτιωμένες αποτιμήσεις, δεν αυξάνουμε την έκθεση σε μετοχές».

     

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Η αντίδραση που βγάζει η ΔΕΗ μετά το stop loss των hedge funds

    Νέα άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου – Πτώση για το φυσικό αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ