• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ποιες κινήσεις οδήγησαν στην απότομη βουτιά των 8.000 δολαρίων και προκάλεσαν πανικό στην αγορά

    • NewsRoom
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Προσπάθεια να περιορίσει τις ημερήσιες απώλειες επιχειρεί το bitcoin, το οποίο δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά την αδυναμία του να σταθεροποιηθεί πάνω από τα 40.000 δολάρια μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Η αξία του bitcoin βρέθηκε το τελευταίο 24ωρο να καταγράφει πτώση άνω των 8.000 δολαρίων στα 32.400 δολάρια, από τα επίπεδα των 40.800 που είχε βρεθεί την Κυριακή, ενώ αυτή την ώρα κινείται στα 33.589,70 δολάρια με απώλειες -15,96% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, σύμφωνα με το coindesk.com. Την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, η αξία του πιο διάσημου κρυπτονομίσματος είχε φτάσει στην τιμή ρεκόρ των 41.962 δολάρια, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με συνολική άνοδο 15%. Έκτοτε, το bitcoin ξεκίνησε να υποχωρεί με την διήμερη πτώση της Κυριακής και της Δευτέρας να ξεπερνά κάποια στιγμή το 21%.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κέρδη του προηγούμενου διαστήματος έφεραν εκτεταμένες πωλήσεις τόσο από τους miners όσο και από τους traders.

    Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος όρος των τελευταίων 30 ημερών του δείκτη Miner’s Position Index (MPI) – που προκύπτει από την αναλογία των συνολικών εκροών  των miners, μετρημένη σε αμερικανικά δολάρια, διαιρούμενη με τον κινητό μέσο όρο των εκροών των 365 ημερών – αυξήθηκε στο 2,20 την Κυριακή, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2019. Κάτι που σημαίνει πως οι miners αποφάσισαν να πουλήσουν μαζικά bitcoin, όπως επεσήμανε ο CEO την CryptoQuant Ki Young Ju σε ανάρτησή του στο Twitter την Κυριακή.

    Παράλληλα, στο αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase, μια εντολή πώλησης 180 bitcoin οδήγησε γρήγορα σε αύξηση των πωλήσεων με αποτέλεσμα την  απώλεια της τιμής κατά 1.200 δολάρια.

    Τον πανικό της αγοράς ενίσχυσε το tweet του Scott Minerd, CEO της Guggenheim Investment.« Ήρθε η ώρα να βγάλεις χρήματα από το τραπέζι», δήλωσε ο  Minerd. «Η παραβολική άνοδος του Bitcoin δεν είναι βιώσιμη στο εγγύς μέλλον». Ο Minerd στα τέλη Δεκεμβρίου είχε προβλέψει ότι το Bitcoin θα μπορούσε τελικά να φτάσει τα 400.000 δολάρια.

    Ορισμένοι θεωρούν την πτώση αναμενόμενη και λογική μετά την υπεραπόδοση των τελευταίων εβδομάδων. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι το ράλι στερείται λογικής και τροφοδοτείται από την πληθώρα φορολογικών και οικονομικών κινήτρων που έχουν δοθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Bitcoin: Αλλαγή σκηνικού με διήμερη πτώση – «Φούσκα» ή απλή διόρθωση;

    Ποιος τραπεζίτης έδωσε bonus 1,5 εκατ. ευρώ, ο ρόλος του Άκη Μπη, ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Μπάιντεν και σε ποια βίλα μιλούσαν για το Bitcoin

    GoldSwitzerland: Στροφή σε Bitcoin και χρυσό – Oι αγορές είναι Frankenstein



    ΣΧΟΛΙΑ