• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Πέμπτη εβδομάδα υποχώρησης – Κάτω από τα 50.000 δολάρια

    • Bloomberg


    Το Bitcoin διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας, καθώς η διολίσθηση του από το υψηλό όλων των εποχών συνεχίζεται για πέμπτη εβδομάδα.

    Το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε πτώση μέχρι και 4,12% στα 47.760 δολάρια. Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index υποχώρησε έως και 1,2%, ενώ τα δημοφιλή token της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης όπως τα Solana, Cardano και Polkadot υποχώρησαν επίσης.

    «Η προσδοκία ότι καθώς το κρυπτονόμισμα ωριμάζει, η αστάθεια θα υποχωρήσει δεν έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο Marc Chandler, επικεφαλής στρατηγικής αγορών στην Bannockburn Global Forex. «Η αστάθεια είναι θανατηφόρα και τα άλλα υποτιθέμενα χαρακτηριστικά του, όπως ότι λειτουργεί σαν αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, διαψεύδονται”.

    Bitcoin is trading below $49,000

    Το Bitcoin καταγράφει πτώση για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και τίτλους, τα ψηφιακά νομίσματα διαπραγματεύονται όλο το εικοσιτετράωρο, σε διαδικτυακά χρηματιστήρια παγκοσμίως.

    Το Bitcoin είχε μία σύντομη ανοδική αντίδραση την Παρασκευή, μετά από ένα report που έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ επιταχύνθηκαν, στηριζόμενο στο επιχείρημα ότι αποτελεί αντιστάθμιση έναντι της διαβρωτικής επίδρασης του πληθωρισμού. Στις 4 Δεκεμβρίου, το token υποχώρησε έως και 21% πριν ανακτήσει περίπου το ήμισυ των απωλειών ώρες αργότερα. Εξακολουθεί να είναι περίπου 30% κάτω από το υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων που κατέγραψε στις 10 Νοεμβρίου.

    Οι οπαδοί του υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, λόγω του ότι αποτελούν μια ιδιότυπη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντισταθμιστές έναντι των διακυμάνσεων σε άλλους τομείς της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

    «Λειτουργεί λιγότερο ως αντιστάθμιση πληθωρισμού και πολύ περισσότερο ως περιουσιακό στοιχείο υψηλού κινδύνου», δήλωσε τηλεφωνικά την Παρασκευή ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγορών της National Securities. «Έτσι, για μένα έχει να κάνει περισσότερο με την τεχνική κίνηση, ότι δηλαδή απέτυχε να διατηρήσει τις στηρίξεις του και τώρα δέχεται πίεση».

    Διαβάστε ακόμη:

    Τι δείχνει η απόφαση της δίκης του αιώνα για το Bitcoin: Βρέθηκε ο δημιουργός του κρυπτονομίσματος;



    ΣΧΟΛΙΑ