• ΑΓΟΡΕΣ

    Αβεβαιότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το Brexit να επιστρέφει στο προσκήνιο


    Μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές σημειώνουν οι ευρωαγορές, σε συνέχεια της δεύτερης διορθωτικής συνεδρίασης στις ΗΠΑ και με αφορμή την επαναφορά των ανησυχιών για το ενδεχόμενο ενός «άτακτου» Brexit.

    Οι βουλευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο απέρριψαν χθες την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμποδίσει ένα no deal Brexit, αναστέλλοντας τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ημερήσιας διάταξης από την κυβέρνηση. Επιπροσθέτως, το φαβορί για την επιτυχία του πρωθυπουργού Theresa May, ο ευρωσκεπτικιστής πρώην υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson, ξεκίνησε την εκστρατεία του για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος, με την υπόσχεση να αποσυρθεί η Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία. Οι βουλευτές των συντηρητικών θα καταθέσουν τις πρώτες ψήφους για τον νέο ηγέτη τους σήμερα.

    Στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε σχέδια για τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας για τα υψηλά εισοδήματα και για την προσφορά κινήτρων προς όσους εργάζονται πέρα ​​από την κανονική ηλικία συνταξιοδότησης, στοιχεία μιας μεταρρύθμισης που απορρέει από τις διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων».

    Στο Λουξεμβούργο συναντώνται σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, με την Ιταλία να αναμένεται να αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης. Χθες, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Luigi di Maio, επέμεινε στη διατήρηση του προϋπολογισμού της χώρας, αναφέροντας όμως πως δεν επιθυμεί τη σύγκρουση με την ΕΕ.

    Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ βρίσκεται στο +0,01%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο -0,17%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο +0,09% και στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,05%.



    ΣΧΟΛΙΑ