• Οικονομία

    Αναβάλλεται λόγω… τρικυμίας η έκδοση του 7ετούς ομολόγου

    • NewsRoom


    Η τρικυμία που πλήττει τα διεθνή χρηματιστήρια, και τις αγορές γενικότερα, έχει άμεσο αντίκτυπο και στα ελληνικά δεδομένα, επηρεάζοντας όχι μόνο την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και τα σχέδια για έξοδο στις αγορές με την έκδοση 7ετούς ομολόγου που προγραμματιζόταν να γίνει σχετικά άμεσα. Ωστόσο, δεδομένης της κατάστασης, η έκδοση του 7ετούς ομολόγου αναβάλλεται για αργότερα, καθώς κρίθηκε πιο συνετό να περάσουν κάποιες ημέρες και να επανεκτιμηθούν οι συνθήκες.

    Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή ανακοίνωση με την οποία ανακοινώθηκαν οι ξένες τράπεζες που πήραν εντολή για την έκδοση του ομολόγου (Barclays, BNP Paribas, Citi, JP Morgan και Nomura) ως κύριοι ανάδοχοι (lead managers) αναφερόταν ότι η συναλλαγή αναμένεται να ξεκινήσει και να τιμολογηθεί στο «κοντινό μέλλον» υπό την αίρεση των συνθηκών στην αγορά.

    Να σημειωθεί ότι σήμερα προγραμματιζόταν να προχωρήσουν σε εκδόσεις ομολόγων επτά χώρες και όλες αποφάσισαν να περιμένουν κάποιες ημέρες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις αγορές.

    Στόχος της Ελλάδας είναι να συγκεντρώσει ποσό της τάξης των 3 δισ. ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός αποθεματικού ρευστότητας για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Wall Street: Η επόμενη μέρα μετά το 15λεπτο του τρόμου που θα μείνει στην Ιστορία



    ΣΧΟΛΙΑ