• ΑΓΟΡΕΣ

    Αν καλλιεργείτε αυτό το φυτό θα γίνετε βαθύπλουτοι

    • NewsRoom


    Ποιος θα το φανταζόταν ποτέ ότι από τα δέντρα θα έβγαζαν “χρυσό”. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να υποστηρίζουν οι παραγωγοί του φυτού bamboo, το οποίο βρίσκεται σε αφθονία σε πολλές χώρες της Αφρικής. Ο διευθύνων σύμβουλος της παραγωγικής μονάδας PLC, Adane Berhe, τόνισε μάλιστα πως οι παραγωγοί του φυτού του bamboo είναι ήδη πλούσιοι χωρίς να το γνωρίζουν.

    Οι ειδικοί μιλώντας για το bamboo, χαρακτηρίζοντας το πολλές φορές και ως “πράσινο χρυσάφι”, θεωρούν ότι θα μπορέσει να στυλώσει την οικονομία της “μαύρης ηπείρου”. Ο κ. Adane Berhe μάλιστα για τον λόγο αυτό ταξίδεψε μέχρι την Κίνα, την μεγαλύτερη χώρα σε παραγωγή bamboo, για να προμηθευτεί σύγχρονες μέσα παραγωγής.

    Ακόμη και η Κίνα σκέφτεται να επενδύσει στην Αιθιοπία, η οποία όπως φαίνεται διαθέτει όλες τις απαραίτητες πηγές αποθεμάτων του φυτού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνογνωσία της Κίνας μαζί με τα τις φυσικά αποθέματα bamboo της Αιθιοπίας μπορεί να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα και κέρδη στις επιχειρήσεις.

    Η παγκόσμια αγορά του bamboo αξίζει 60 δις δολ. και βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση ανάπτυξης, μια κατάσταση η οποία μπορεί να δώσει μεγάλο οικονομικό κέρδος στις επιχειρήσεις της Αιθιοπίας, και κατ’ επέκταση για την παγκόσμια οικονομία.

    Ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του bamboo για την παγκόσμια οικονομία είναι το γεγονός ότι έχει μεγαλύτερη αντοχή από οποιοδήποτε άλλο υλικό. Τα δέντρα του bamboo είναι το γρηγορότερο σε ανάπτυξη δέντρο του κόσμου, καταφέρνοντας να αυξάνεται ένα μέτρο την ημέρα. Το φυτό αυτό επίσης μπορεί να πάρει και διάφορες μορφές, χρησιμοποιώντας το για κατασκευή επίπλων ακόμη και χαρτιού, καταφέρνοντας έτσι να ευδοκιμήσει στον χώρο του παγκόσμιου εμπορίου. Χρησιμοποιείται ακόμη σήμερα κυρίως για την κατασκευή πλοίων και ως οικοδομική ξυλεία, όπως και σαν ξηρά τροφή για το γιγαντιαίο Πάντα.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/ta-5-simantikotera-pragmata-pou-prepi-na-xerete-simera-16/37144



    ΣΧΟΛΙΑ