• ΑΓΟΡΕΣ

    Άμεση ανάλυση: Τι θα γίνει με Alpha Bank, Eurobank, Φουρλή, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean Air, ΕΛΠΕ, Ιντρακόμ και Βyte

    • Τεχνική ανάλυση Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 17-06-22

    Γενικός Δείκτης

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 900 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Είναι εμφανής μια επιβράδυνση της γενικής καθοδικής τάσης που έχει εγκατασταθεί στην αγορά αφού στις τελευταίες 3 συνεδριάσεις οι δύο ήταν ανοδικές αντιδράσεις δείχνοντας ότι ο ΓΔ είναι πιθανό να πλησίασε ή πλησιάζει σε σημείο ισορροπίας και εκτόνωσης της πίεσης που ασκήθηκε μετά την διπλή απώλεια των SMA200-50. Mε βάση τα τρέχοντα τεχνικά στοιχεία είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το καθοδικό κύμα C ανεξάρτητα από την μορφή που τελικά θα λάβει η διόρθωση (τρίγωνο ABCDE ή zigzag ABC).

    ΓΔ makro

    Η διόρθωση εξακολουθεί να διατηρεί πιθανότητες να εξελιχθεί είτε:

    1.     Ως τρίγωνο ABCDE οπότε και το καθοδικό κύμα C αναμένεται να ολοκληρωθεί στην Τ1 η οποία στην περίπτωση αυτή θα έχει ανοδική κλίση (όπως στο σχήμα) ή στην χειρότερη οριζόντια όπως στην check line επομένως και το κάτω όριο για το κύμα C είναι στις  788 μονάδες.

     

    2.    Ως ένα μεγάλο ΑΒC. Αν η τιμή του ΓΔ συνεχίσει χαμηλότερα την check line τότε είναι πιθανό το κύμα C να φτάσει στην ανερχόμενη Α, στην Τ2 ή και ακόμη χαμηλότερα.

    Τα παραπάνω δύο ενδεχόμενα έχουν σχεδόν ίσες πιθανότητες επιβεβαίωσης αυτή τη στιγμή και το ποιο θα επιβεβαιωθεί θα γίνει σαφές τις επόμενες 1-2 εβδομάδες με ή με τυχόν υπέρβαση του ΕΜΑ30.

    FTSE25

    Παρόμοια με αυτή του γενικού δείκτη παραμένει και η τεχνική εικόνα του FTSE25.

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 2182 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Όπως και στο διάγραμμα του ΓΔ έτσι και σε αυτό του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης  είναι εμφανής μια επιβράδυνση της καθοδικής ορμής. Η τιμή του δείκτη παραμένει χαμηλότερα του επιπέδου των 1995 μονάδων και δεν υφίστανται σημαντικές αλλαγές στην τεχνική εικόνα. Είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα C με την πρόβλεψη για τη συνέχεια να είναι αντίστοιχη του ΓΔ.

    ΔΤΡ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 622 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Ο τραπεζικός δείκτης μετά τη διάσπαση της διπλής στήριξης στις 542-546 μονάδες έχασε και τη στήριξη της ανερχόμενης Α με αποτέλεσμα να αναζητεί στήριξη στο ζεύγος στηρίξεων στις 503-517 μονάδες. Αναγκαία η άμεση ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου καθώς σε περίπτωση καθοδικής συνέχειας χαμηλότερα του πρόσφατου χαμηλού των 120 ημερών (506 μονάδες) θα δημιουργηθούν συνθήκες μακροπρόθεσμης καθοδικής σηματοδότησης γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό που είναι πιθανό να επιταχύνει την καθοδική πορεία του κλαδικού δείκτη.

    Alpha Bank (ΑΛΦΑ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 0,99€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή αφού δέχθηκε ισχυρή πίεση από την αντίσταση στα 1,01€ και δευτερευόντως από τον SMA50 και την κατερχόμενη Κ, υποχώρησε και έχασε την ανοδική προοπτική ενώ στην παρούσα φάση αναζητεί ισορροπία στην περιοχή του πρόσφατου χαμηλού των 120 ημερών που σημείωσε στην αρχή της εβδομάδας.

    Σε περίπτωση καθοδικής συνέχειας και επίτευξης νέου χαμηλού 120 ημερών δεν αποκλείεται  η επιτάχυνση της καθοδικής κίνησης.

    ΑΛΦΑ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η μετοχή διέσπασε το κάτω όριο του πλαγιοανοδικού καναλιού ενεργοποιώντας καθοδικό στόχο στα 0,70€. Ο καθοδικός στόχος εξακολουθεί να ισχύει ενώ η ανοδική προοπτική θα επιστρέψει σε περίπτωση υπέρβασης του ΕΜΑ30.

    Aegean (ΑΡΑΙΓ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) έγινε καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 5,40€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη

    Η μετοχή απολαμβάνει τη στήριξη του επιπέδου των 4,98€ και αυτός είναι ο λόγος που δεν ακολούθησε την έντονη καθοδική πορεία της αγοράς με αποτέλεσμα η τεχνική εικόνα να μην επιβαρυνθεί ιδιαίτερα.

    Απαιτείται η ανάκτηση των SMA50 και SMA200 προκειμένου να μην χαθεί η ανοδική δυναμική.

    Ο μακροπρόθεσμος στόχος της μετοχής παραμένει στα 8,20€

    ΑΡΑΙΓ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Δεν υπάρχουν αλλαγές στη μακροπρόθεσμη εικόνα. Από τον Μάρτιο του 21 η μετοχή έχει ολοκληρώσει ένα σχηματισμό ανάποδου ΩΚΩ που έχει ανοδικό στόχο στα 8,20€

    Παρά την ολοκλήρωση του σχηματισμού δεν έχει κινηθεί έντονα ανοδικά όμως η τιμή της βρίσκεται σε ένα πλαγιοανοδικό κανάλι που μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί αν φυσικά δεν διασπαστεί καθοδικά αφού η τιμή της μετοχής εδώ και εβδομάδες φλερτάρει με το κάτω όριο και πλέον βρίσκεται σε οριακό σημείο.

    ΒΥΤΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 2,89€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η αποτυχία υπέρβασης του επιπέδου των 3,13€ και η εν συνεχεία εύκολη διάσπαση των SMA200-50 αύξησε την πίεση και έδωσε στην μετοχή καθοδική επιτάχυνση με αποτέλεσμα να αντιστραφεί η ανοδική προοπτική και να σημειώσει νέο χαμηλό 120 ημερών ενώ πλέον απειλείται με διάσπαση και το επίπεδο των 2,62-66€.

    ΒΥΤΕ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική αν και από τις αρχές του χρόνου υφίσταται μια περίοδος διόρθωσης.

    Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή ενός αντιστρεπτικού σχηματισμού διπλής κορυφής που όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί οπότε δεν υπάρχει ενεργός καθοδικός στόχος.

    Πλέον η κατάσταση είναι οριακή και αν η μετοχή δεν στραφεί ξανά ανοδικά και υποχωρήσει (εβδομαδιαίο κλείσιμο) χαμηλότερα από τα 2,61€ τότε ο σχηματισμός θα ενεργοποιηθεί και θα τεθεί καθοδικός στόχος περίπου 1€ χαμηλότερα.

    ΕΛΠΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 7,20€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή συνέχισε την διορθωτική κίνηση που έφερε την αναζήτηση στήριξης στο SMA200. Ενώ αρχικά η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, μετά την αρχική ανοδική αντίδραση στράφηκε ξανά καθοδικά σημειώνοντας την οριακή διάσπασή του με αποτέλεσμα  να χαθεί η ανοδική προοπτική και να καταστεί η μεσοπρόθεσμη τάση καθοδική.

    Η τεχνική εικόνα μπορεί να βελτιωθεί με την βοήθεια της διπλής στήριξης στα 6,25-6,34€ που μπορεί να προκαλέσει ανοδική αντίδραση και κατ’ επέκταση την ανοδική αντιστροφή.

    ΕΛΠΕ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Από τις αρχές του έτους η μετοχή έχει ολοκληρώσει έναν σχηματισμό ανάποδου ΩΚΩ που έχει ανοδικό στόχο στα 9,10€.

    Η ταυτόχρονη απώλεια της ανερχόμενης γραμμής τάσης και της  neck line σχηματισμού δημιουργεί αμφιβολίες ως προς την ισχύ του ανοδικού στόχου. Παρόλα αυτά η μετοχή διατηρεί τη στήριξη του ΕΜΑ30 με αποτέλεσμα ο στόχος να είναι ακόμη ενεργός.

    Eurobank (ΕΥΡΩΒ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1,058€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή συνέχισε την έντονη διόρθωση και αφού διέσπασε καθοδικά και τον SMA200 αναζήτησε στήριξη στην περιοχή των 0,87€ προς το παρόν χωρίς επιτυχία αφού οριακά διέσπασε και την στήριξη. Αν δεν αντιστραφεί άμεσα ανοδικά είναι πιθανό να αναζητηθεί στήριξη στην περιοχή του  πρόσφατου χαμηλού 120 ημερών και της διπλής στήριξης 0,75-0,79€

    ΕΥΡΩΒ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η μακροπρόθεσμη τάση είναι υπό προϋποθέσεις ανοδική. Η μετοχή ταλαντώνεται σε ένα πλαγιοανοδικό κανάλι ΑΚ-ΑΑ και αν επιβεβαιωθεί η καθοδική διάσπαση του κάτω ορίου του θα ανατραπεί οριστικά η ανοδική προοπτική και η μετοχή θα περάσει σε μακροπρόθεσμη διόρθωση.

    Φουρλής (ΦΡΛΚ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 3,27 €.

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή αφού διέσπασε καθοδικά την στήριξη στα 3,18€ πέτυχε τον μακροπρόθεσμο στόχο στα 3,05€ και προχώρησε ακόμη χαμηλότερα με αποτέλεσμα να σημειώσει νέο χαμηλό 120 ημερών. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής αντέδρασε ανοδικά και αναμένεται η δημιουργία συνθηκών για την ανοδική αντιστροφή.

    ΦΡΛΚ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Από τον Μάρτιο του 22 διέσπασε καθοδικά το κανάλι ΑΚ-ΑΑ συνεχίζοντας την καθοδική κίνηση και αντιστρέφοντας την τάση σε καθοδική ενεργοποιώντας καθοδικό στόχο στα 3,05€ που πλέον έχει επιτευχθεί. Αναμένεται πιθανή ανοδική αντίδραση.

    Intracom (ΙΝΤΚΑ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1,592€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή αφού απέτυχε να υπερβεί την αντίσταση στα 1,675€ υποχρεώθηκε σε μια έντονη διόρθωση που την οδήγησε στην αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης και τη διάσπαση της στήριξης στα 1,57€. Η άσχημη τεχνική εικόνα επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο με την επίτευξη νέου χαμηλού 120 ημερών που άνοιξε το δρόμο προς τον μακροπρόθεσμο στόχο στα 0,94€

    ΙΝΤΚΑ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Συνεχίζεται η καθοδική κίνηση προς τον τεθέντα στόχο στα 0,94€ μετά την ολοκλήρωση ενός σχηματισμού διπλής κορυφής (Διάσπαση της γραμμής λαιμού αυτού του σχηματισμού το Δεκέμβριο του 21)

    Mytilineos (ΜΥΤΙΛ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 16,99€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η απώλεια του SMA50 δημιούργησε συνθήκες καθοδικής αντιστροφής και έτσι η μετοχή αναζητεί στήριξη στην περιοχή των 14,00€.

    ΜΥΤΙΛ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η τιμή της μετοχής ολοκλήρωσε μια παρατεταμένη περίοδο συσσώρευσης 12 μηνών (Απρ 21 – Απρ 22) και εξήλθε ανοδικά μέχρι τα 18,50€. Στη συνέχεια όμως υποχώρησε ολοκληρώνοντας έναν τοπικό σχηματισμό διπλής κορυφής που έχει στόχο  στα 12,65€.

     

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ)

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22
    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 18,60 €.

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη.

    Η μετοχή φαίνεται ότι στην περιοχή των 18,5€ αντιμετωπίζει πίεση. Παραμένει ενεργός ο ανοδικός στόχος στα 20,5€.

    ΤΕΝΕΡΓ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής είναι ανοδική. Απολαμβάνει τη στήριξη του ΕΜΑ30 και της ανερχόμενης Α.

    Η μετοχή κινήθηκε ανοδικά από τον Μάρτιο του 20 μέχρι τον Φεβρουάριο του 21. Από τότε άρχισε την κατασκευή ενός σχηματισμού «κούπα – χερούλι» (Cup and Handle) που πολλές φορές συναντάται και ως σχηματισμός ανάπαυλας της ανοδικής τάσης όπως και στην περίπτωση της ΤΕΝΕΡΓ. Ο σχηματισμός ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο με την υπέρβαση της γραμμής λαιμού όταν και τέθηκε ανοδικός στόχος στα 17,35€. Ο στόχος επιτεύχθηκε και η μετοχή συνέχισε ψηλότερα για να διορθώσει στη συνέχεια.

    Όσο διατηρείται η στήριξη του ΕΜΑ30 είναι πιθανό να επιτευχθεί και ο δεύτερος ανοδικός στόχος (20,50€).

    DAX

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 14556 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Ο δείκτης αφού υποχώρησε χαμηλότερα του SMA50 αναζήτησε στήριξη όπως ήταν αναμενόμενο στις 13380 μονάδες. Και ενώ στην αρχή της εβδομάδας φάνηκε η προσπάθεια να έχει επιτυχία τελικά διέσπασε καθοδικά και αυτό το επίπεδο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί προς την επόμενη στήριξη στις 12831 μονάδες.

    DAX makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Δεν υπάρχει αλλαγή στην μακροπρόθεσμη εικόνα. Ο δείκτης έχει ολοκληρώσει από τον Φεβρουάριο ένα σχηματισμό διπλής κορυφής που είχε καθοδικό στόχο στις 13750 μονάδες που επιτεύχθηκε πολύ γρήγορα ενώ η τιμή υποχώρησε πολύ χαμηλότερα. Η ανοδική αντίδραση που ακολούθησε μετά από μια ήπια ενδιάμεση διόρθωση έφερε την τιμή του δείκτη να δοκιμάζει χωρίς επιτυχία την υπέρβαση του ΕΜΑ30.

    Ο δείκτης συνεχίζει χαμηλότερα και είναι πιθανό να ενεργοποιήσει έναν πολύ μεγαλύτερο καθοδικό σχηματισμό ΩΚΩ (μωβ χρώμα) στην περίπτωση που διασπάσει καθοδικά την γραμμή λαιμού τις επόμενες εβδομάδες.

    Dow Jones

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 33180 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Ο δείκτης έχασε τη στήριξη στο επίπεδο των 32632 μονάδων και σχεδόν κατέρρευσε προς επίτευξη του μακροπρόθεσμου καθοδικού στόχου στην περιοχή των 29500 μονάδων σημειώνοντας φυσικά και νέο χαμηλό 120 ημερών (29653).

    DJI makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Ο δείκτης έχει ολοκληρώσει ένα αντιστρεπτικό σχηματισμό ΩΚΩ που έχει καθοδικό στόχο στις 29500 μονάδες.

    Ήδη βρίσκεται σε διορθωτική κίνηση προς επίτευξη του στόχου αυτού. Σχεδόν έχει επιτευχθεί και αναμένεται η συμπεριφορά του δείκτη για τη συνέχεια. Η επίτευξη του στόχου μπορεί να φέρει μια ανοδική αντίδραση όμως η αντιστροφή της τάσης  σηματοδοτείται μόνο με την υπέρβαση του ΕΜΑ30 και της κατερχόμενης Κ.

    S&P 500

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 4161 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Ο δείκτης δεν πέτυχε την υπέρβαση των 4170 μονάδων και γύρισε καθοδικά με αποτέλεσμα την αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε καθοδική. Αναζήτησε και δεν βρήκε στήριξη στο επίπεδο των 3768 μονάδων με αποτέλεσμα να πετύχει νέο χαμηλό και να οδηγηθεί προς τον μακροπρόθεσμο στόχο στις 3575 μονάδες.

    S&P 500 makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Ο δείκτης έχει ολοκληρώσει ένα αντιστρεπτικό σχηματισμό ΩΚΩ (με δύο δεξιούς ώμους) που έχει καθοδικό στόχο στις 3575 μονάδες.

    Ήδη βρίσκεται σε διορθωτική κίνηση προς επίτευξη του στόχου αυτού που μπορεί να αποφευχθεί μόνο αν εμφανιστεί αντίδραση που θα έχει ως αποτέλεσμα την υπέρβαση του ΕΜΑ30.

     

    EUR-USD

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1.065$  (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η ισοτιμία €/$ δεν κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τον SMA50  με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η τεχνική εικόνα και να αντιστραφεί η προοπτική σε καθοδική. Όπως ήταν αναμενόμενο αναζητήθηκε στήριξη στο επίπεδο των 1,039$ προς το παρόν με επιτυχία.

    EUR- USD makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η ισοτιμία έχει ολοκληρώσει ένα αντιστρεπτικό σχηματισμό ΩΚΩ που είχε καθοδικό στόχο στο 1,108$, στόχος που έχει επιτευχθεί από το Μάρτιο. Η καθοδική πορεία συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η τιμή €/$ να φτάσει σε ιστορικά χαμηλά (1,046 τον Μάρτιο του 2015 και 1,034 τον Ιανουάριο του 2017).

    Από τα επίπεδα αυτά άρχισε όπως αναμενόταν μια ανοδική αντίδραση η οποία ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα η τιμή της ισοτιμίας να επιστρέψει στην περιοχή των ιστορικών χαμηλών. Είναι πιθανό να βρίσκεται υπό κατασκευή ένας αντιστρεπτικός σχηματισμός διπλού πυθμένα αλλά αυτό θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες εβδομάδες.

    WTI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 17/06/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 122,11$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη.

    Ολοκληρώθηκε, τουλάχιστον προς το παρόν, η ανοδική κίνηση αφού η πίεση της αντίστασης στα 123,7$ έφερε μια διόρθωση της τιμής με αποτέλεσμα να χαθεί οριακά και  στήριξη του SMA50. Αν ο τελευταίος δεν ανακτηθεί  άμεσα η διόρθωση μπορεί να συνεχιστεί προς τον SMA200 και την επόμενη στήριξη στα 94,29$. Αντίθετα αν ανακτηθεί άμεσα ο SMA50 θα παραμείνει ενεργός ο ανοδικός στόχος στα 126,45$.

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ