• ΑΓΟΡΕΣ

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΔΕΗ, EUROBANK, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ΑΔΜΗΕ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Τεχνική ανάλυση Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Ο επικεφαλής της Vitalfinance Γιάννης Γιαπράκης

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 927 μονάδων (κλείσιμο).

    ΔΕΙΚΤΕΣ FTSE 25 ΚΑΙ ΓΔ

    Με μια ακόμη ανοδική συνεδρίαση συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση που έχει ξεκινήσει από το χαμηλό στις 789 μονάδες.

    Δεν έχει μεταβληθεί η εκτίμηση ότι ο ΓΔ βρίσκεται σε μεσοπρόθεσμη διόρθωση και συγκεκριμένα να έχει ολοκληρωθεί στο χαμηλό των 789 μονάδων το πρώτο καθοδικό σκέλος (κύμα Α) της διόρθωσης και να βρίσκεται σε εξέλιξη το ανοδικό κύμα Β.

    Το κύμα Β έχει ανοδικούς στόχους όπως φαίνεται στο διάγραμμα και είναι πιθανό να ολοκληρωθεί στην περιοχή των 880-890 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση θα επανεκτιμηθεί η τεχνική κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη.

    Δείκτης Τραπεζών (ΔΤΡ)

    Την παραπάνω εκτίμηση ενισχύει και η τεχνική εικόνα του ΔΤΡ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 698 μονάδων (κλείσιμο).

    Ανακτήθηκε άμεσα η διπλή στήριξη στις 542-546 μονάδες και επέστρεψε η πιθανότητα ο τραπεζικός δείκτης να συνεχίσει την ανοδική αντίδραση που άρχισε από το χαμηλό των 506 μονάδων. Στην προσπάθεια αυτή υπάρχουν αρκετά και σημαντικά εμπόδια όπως η ανερχόμενη Α που όπως φαίνεται πλέον λειτουργεί σαν αντίσταση αλλά και η πίεση του SMA200 ενώ λίγο πιο ψηλά βρίσκεται και η αντίσταση στις 609 μονάδες. Τα νέα που αναμένονται από τους τραπεζικούς τίτλους ίσως αυξήσουν αρκετά τις πιθανότητες να βελτιωθεί η επιβαρυμένη τεχνική εικόνα και να είναι η ανοδική προσπάθεια επιτυχημένη.

    ΜΕΤΟΧΕΣ

    ΑΔΜΗΕ ΑΔΜΗΕ -0,87% 2,27

     

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 2,40€ (κλείσιμο).

    Συνεχίζεται η μεσοπρόθεσμη διόρθωση ενώ η τιμή της μετοχής ταλαντώνεται σε ένα πλαγιοκαθοδικό κανάλι Κ-Κ.

    Την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανοδική αντίδραση που είναι πιθανό να φέρει την τιμή της μετοχής κοντά στο μέσο του καναλιού (ΚΜ) όπου και θα επανεξεταστεί η τεχνική εικόνα.

    ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική. Αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 8,48€ (κλείσιμο)

    Απομακρύνθηκε από τις αντιστάσεις και μειώθηκε η πίεση. Η μετοχή βρήκε (προσωρινά;) επίπεδο στήριξης και ισορροπίας λίγο πάνω από τα 7€ και έχοντας φτάσει κοντά στη στήριξη των 6,75€.

    Διατηρείται η μεσοπρόθεσμη καθοδική προοπτική χωρίς να υπάρχει προς το παρόν ένδειξη αντιστροφής της τεχνικής εικόνας πλην της τρέχουσας ανοδικής αντίδρασης από το χαμηλό των 7.08€ η οποία όμως ακόμη δεν είναι ικανή να προκαλέσει αντιστροφή.

    EUROBANK ΕΥΡΩΒ -0,56% 1,78

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση του 1,09€ (κλείσιμο).

    Στην αρχή της περασμένης εβδομάδας η τιμή της μετοχής πλησίασε αρκετά την παλιά στήριξη στα 0,751€ και αυτό ήταν η αφορμή για την εκδήλωση της μιας αξιόλογης ανοδικής αντίδρασης.

    Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οδηγούμενη και από την ανακοίνωση πολύ ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων από τη χρήση του 2021 πέτυχε μια έντονα ανοδική συνεδρίαση που την έφερε ψηλότερα από τον SMA200.

    Ο στόχος για την ερχόμενη εβδομάδα είναι η σταθεροποίηση της τιμής ψηλότερα του SMA200 ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής προσπάθειας προς την πολύ σημαντική αντίσταση στα 0,98€ και τον  SMA50.

    ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 12,68€.

    Η μετοχή που έδειχνε ότι διατηρούσε δυναμική να αντιμετωπίσει την πίεση που αντιμετώπιζε η αγορά αυτή την περίοδο πέτυχε διαδοχικά να υπερβεί την αντίσταση στα 12,98€, τον SMA50 και οριακά στην τελευταία συνεδρίαση την κατερχόμενη Κ.

    Ο στόχος για την ερχόμενη εβδομάδα είναι να σταθεροποιηθεί  ψηλότερα από την κατερχόμενη Κ ώστε να δοκιμάσει και την υπέρβαση της αντίστασης στα 14,10€.

    Αν δεν τα καταφέρει θα πρέπει τουλάχιστον να στηριχθεί στον SMA50 που σιγά σιγά θα αρχίσει να ανέρχεται.

    ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

    INDEX 

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση του 14461 μονάδων (κλείσιμο).

    Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση του Γερμανικού δείκτη που ξεκίνησε στην πρώτη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας. Χωρίς να υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη σηματοδότηση παραμένει ανοικτό το παράθυρο αισιοδοξίας για συνέχιση της ανόδου προς τη διπλή αντίσταση στις 14974-15100 μονάδες.

    WTI

    Σε ιστορικά υψηλά βρέθηκε η τιμή του «μαύρου χρυσού» όμως από την αρχή της περασμένης εβδομάδας βρίσκεται σε βραχυπρόθεσμη διόρθωση. Φυσικά δεν έχει επηρεαστεί η ανοδική τάση αφού η βασική στήριξη (SMA50) δεν έχει ακόμη απειληθεί.

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ