• ΑΓΟΡΕΣ

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Alpha Bank, Βιοχάλκο ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Ιντρακάτ, Μυτιλιναίο, ΟΤΕ και Τράπεζα Πειραιώς

    • Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 824 μονάδων (κλείσιμο).

    Γενικός Δείκτης

    O ΓΔ συνέχισε την ήπια ανοδική αντίδραση παραμένοντας ψηλότερα από τις 789 μονάδες χωρίς όμως να μεταβληθεί  η τεχνική εικόνα. Είναι επιβεβαιωμένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα C το οποίο αποτελεί κύμα ενός διορθωτικού σχηματισμού ABC. Το τέλος του C μπορεί να είναι το χαμηλό των 779 μονάδων όμως αυτό θα σηματοδοτηθεί με την ολοκλήρωση κάποιου αντιστρεπτικού σχηματισμού που προς το παρόν δεν υφίσταται ή βρίσκεται στα πρώτα στάδια κατασκευής του κάτι που αναμένεται να αποσαφηνιστεί στη συνέχεια.

    Γενικός Δείκτης MAKRO

    Η υποχώρηση της τιμής χαμηλότερα από τις 789 μονάδες ξεκαθάρισε την τεχνική εικόνα της διόρθωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η διόρθωση πλέον μπορεί να λάβει μόνο τη μορφή ενός μεγάλου ΑΒC. Το κύμα C και κατ΄ επέκταση ολόκληρη η διόρθωση μπορεί να ολοκληρώθηκε ήδη στην προσέγγιση – επαφή με την ανερχόμενη Α όμως δεν αποκλείεται να συνεχίσει χαμηλότερα σε περίπτωση διάσπασής της.

    Αυτό καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις επόμενες 1-3 εβδομάδες καθώς αν αντέξει η στήριξη της ανερχόμενης Α είναι πιθανό να ξεκινήσει μια νέα μακροπρόθεσμη ανοδική κίνηση με πολύ υψηλές τιμές στόχους.

    FTSE25

    Παρόμοια με τον ΓΔ είναι και η τεχνική εικόνα του FTSE25.

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1984 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Και στην περίπτωση του FTSE25 διατηρείται αμετάβλητη η τεχνική εικόνα αφού η υπέρβαση των 1889 μονάδων είναι ένα θετικό βήμα δεν προκαλεί όμως κάποια τεχνική σηματοδότηση. Βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα C ενός σχηματισμού ABC. Η πορεία της τιμής του δείκτη αναμένεται να εξελιχθεί όπως και αυτή του ΓΔ.

    Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ)

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 518 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Ο ΔΤΡ συνέχισε με μια ανοδική συνεδρίαση που δεν άλλαξε την τεχνική εικόνα. Εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη και δεν έχει αποκλειστεί η πολύ σοβαρή πιθανότητα να αναζητηθεί στήριξη στην περιοχή των 427 μονάδων.

    ΔΤΡ makro

    Ο τραπεζικός δείκτης έχει ολοκληρώσει δύο «παράλληλους» καθοδικούς σχηματισμούς που δημιουργούν έντονα καθοδική δυναμική.

    Ο πρώτος (κόκκινο χρώμα) είναι ένας σχηματισμός διπλής κορυφής με γραμμή λαιμού στις 506 μονάδες.

    Ο δεύτερος (μωβ χρώμα) είναι ένας σχηματισμός ΩΚΩ με γραμμή λαιμού όπως στο σχήμα.

    Και οι δύο έχουν στόχους στην ίδια περιοχή τιμών οπότε έχει ενεργοποιηθεί μια καθοδική κίνηση του ΔΤΡ προς την περιοχή των 250-270 μονάδων (τελικός στόχος) που για να τεθεί σε αμφισβήτηση απαιτείται η υπέρβαση του ΕΜΑ30 ενώ για να ακυρωθεί θα πρέπει η τιμή να υπερβεί τις 703 μονάδες.

    Επειδή η περιοχή αυτή (250-270 μονάδες) βρίσκεται πολύ μακριά από την τρέχουσα τιμή του δείκτη δεν αποκλείεται τελικά να ολοκληρωθεί η καθοδική κίνηση σε κάποιο ενδιάμεσο στόχο όπως για παράδειγμα στην  στήριξη στην περιοχή των 427 μονάδων που πλέον βρίσκεται κοντά.

    ΜΕΤΟΧΕΣ

    ALPHA BANK ΑΛΦΑ 1,23% 1,65

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 0,868€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή μετά την επίτευξη νέου χαμηλού 120 ημερών (0,73€) και με τη βοήθεια της στήριξης στα 0,72€ πέρασε σε μια ήπια ανοδική αντίδραση.  Αλλαγή της τάσης θα σηματοδοτήσει πιθανή υπέρβαση της κατερχόμενης Κ και του SMA50.

    ΑΛΦΑ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η μετοχή από το Μάιο έχει ενεργοποιήσει καθοδικό στόχο στα 0,70€ ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί ότι επιτεύχθηκε στο πρόσφατο χαμηλό. Είναι πιθανή η εμφάνιση κάποιας ανοδικής αντίδρασης βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα όμως η μακροπρόθεσμη τεχνική εικόνα μεταβάλλεται μόνο σε περίπτωση υπέρβασης της κατερχόμενης Κ και του ΕΜΑ30.

    ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΒΙΟ 2,16% 5,67

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση  των 3,27€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Αναζήτησε και βρήκε στήριξη η μετοχή στο παλιό επίπεδο στήριξης στα 3,32€ παρότι αρχικά κινήθηκε λίγο χαμηλότερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας ανοδικής αντίδρασης χωρίς όμως να έχει σηματοδοτηθεί ακόμη αλλαγή στην μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα κάτι που θα συμβεί αν η τιμή της μετοχής υπερβεί σημαντικά εμπόδια για την διατήρηση ανοδικής συνέχειας όπως  η αντίσταση στα 3,67€ και ο SMA50.

    ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 5,27€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Συνεχίζεται η διορθωτική πορεία της μετοχής με συνεχώς επαναλαμβανόμενο το ίδιο μοτίβο κίνησης που περιλαμβάνει επίτευξη νέου χαμηλού 120 ημερών και στη συνέχεια ήπια αντίδραση που δεν αλλάζει την βραχυπρόθεσμη τάση.  Διατηρούνται ακέραιες οι πιθανότητες επίτευξης του μακροπρόθεσμου στόχου στα 4,60€ που έχει τεθεί από το Μάρτιο και πλέον βρίσκεται αρκετά κοντά στην τιμή της μετοχής.

    ΔΕΗ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Από τον Μάρτιο του 22 ενεργοποιήθηκε σχηματισμός διπλής κορυφής. Ο καθοδικός στόχος του σχηματισμού βρίσκεται στα 4,60€ με την τιμή της μετοχής να έχει πλησιάσει πλέον αρκετά στην περιοχή του στόχου.

    ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΛΠΕ 1,33% 8,38

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 6,39€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή χρειάστηκε μόλις μία απλή επαφή με τη στήριξη στα 5,82€ για να αντιδράσει ανοδικά και να ανακτήσει την περιοχή της πρώην διπλής στήριξης στα 6,25-6,34€. Η ανοδική συνέχεια όμως ήταν δύσκολη δεδομένων αρκετών τεχνικών  εμποδίων όπως ο SMA200 με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να επιστρέψει χαμηλότερα.

    ΕΛΠΕ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    H μετοχή έχει ολοκληρώσει από τις αρχές του έτους έναν σχηματισμό ανάποδου ΩΚΩ που έχει ανοδικό στόχο στα 9,10€.

    Η πρόσφατη ταυτόχρονη απώλεια της  neck line σχηματισμού και του ΕΜΑ30 δημιουργεί αμφιβολίες ως προς την ισχύ του ανοδικού στόχου ο οποίος ακυρώνεται με διάσπαση των 5,50€. Η πιθανότητα ακύρωσης του ανοδικού στόχου και αντιστροφής της τάσης σε καθοδική ενισχύεται από την πρόσφατη ολοκλήρωση ενός σχηματισμού ΩΚΩ με αντίθετη πρόγνωση και ενεργό καθοδικό στόχο στα 5,30€.

    INTRAKAT ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση  των 1,306€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι υπό αμφισβήτηση ανοδική (αναμένεται επιβεβαίωση υπερβάσεων)

    Η μετοχή αφού έφτασε στην περιοχή της αντίστασης στα 1,57€ και του  SMA50 όπου και δέχθηκε ισχυρή πίεση διακόπτοντας αρχικά την ανοδική κίνηση, ανέκαμψε ανοδικά και πέτυχε διαδοχικά την υπέρβαση του SMA50, την υπέρβαση της αντίστασης στα 1,57€ και την οριακή υπέρβαση της γραμμής λαιμού ενός σχηματισμού ανάποδου ΩΚΩ όπως φαίνεται στο διάγραμμα ενεργοποιώντας ανοδικό στόχο στα 1,97€. Η επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας της μετοχής θα γίνει με την υπέρβαση της αντίστασης στα 1,675€.

    MYTILINAIOS ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 14,40€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή σχεδόν πέτυχε τον καθοδικό στόχο που βρίσκεται στα 12,65€ πετυχαίνοντας νέο χαμηλό 120 ημερών στα 12,68€. Η επίτευξη του καθοδικού στόχου έφερε όπως ήταν αναμενόμενο μια ανοδική αντίδραση χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη κάποια τεχνική σηματοδότηση αντιστροφής της τάσης.

    ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική, με υπέρβαση των 16,57€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

     Η μετοχή παραμένει υπό την πίεση του SMA200 και του επιπέδου των 16,75€. Όπως ήταν αναμενόμενο αναζητείται ξανά στήριξη στην περιοχή των 15,66€, τυχόν διάσπαση της οποίας θα έχει αρνητική επίδραση στην μακροπρόθεσμη πορεία της μετοχής.

    ΟΤΕ makro

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η μετοχή ανέκαμψε και ανέκτησε οριακά τη στήριξη της ανερχόμενης και την μακροπρόθεσμη ανοδική τάση. Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή ενός σχηματισμού διπλής κορυφής που ολοκληρώνεται με υποχώρηση κάτω από τα 15,66€. Τυχόν ολοκλήρωση αυτού του σχηματισμού ακυρώνει την ανοδική προοπτική και θέτει καθοδικό στόχο περίπου 3€ χαμηλότερα από την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΏΣ ΠΕΙΡ 1,53% 3,98

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1,03€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η μετοχή συνέχισε έντονα καθοδικά επιτυγχάνοντας ξανά νέο χαμηλό των 120 ημερών (0,79€). Εξακολουθεί να κινείται σε «άγνωστα νερά» σε περιοχή τιμών δηλαδή που δεν υφίστανται στηρίξεις και έτσι το πρώτο σήμα για μια αντιστροφή της καθοδικής πορείας θα είναι η ολοκλήρωση κάποιου αντιστρεπτικού σχηματισμού.

    ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

    DJI

     Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 30775 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Ο δείκτης μετά την επίτευξη νέου χαμηλού 120 ημερών (29653) εκδήλωσε μια έντονη ανοδική αντίδραση με αποτέλεσμα την αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης. Πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια υπέρβασης του SMA50 που αν συμβεί θα αλλάξει και την μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα του δείκτη.

    GOLD

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1809$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η τιμή του χρυσού παραμένει υπό την πίεση του SMA50  με συνέπεια την υποχώρηση ακόμη χαμηλότερα. Πλέον βρίσκεται αρκετά κοντά στον καθοδικό στόχο του σχηματισμού διπλής κορυφής που βρίσκεται στην περιοχή των 1710$ και έχει τεθεί από τα τέλη Απριλίου.

    WTI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 08/07/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 110,40$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Η τιμή υποχώρησε φτάνοντας σε σημαντικές στηρίξεις μέσα στην περασμένη εβδομάδα και όπως ήταν φυσικό σημείωσε μια ολιγοήμερη ανοδική αντίδραση. Η συνδυασμένη στήριξη SMA200 και 94,29$ είναι ικανή να αντιστρέψει την καθοδική τάση που έχει εγκατασταθεί από τις αρχές Ιουλίου ενώ τυχόν διάσπασή της δημιουργεί συνθήκες μακροπρόθεσμης αποκλιμάκωσης της τιμής του πετρελαίου ακόμη και κατά 40$ χαμηλότερα.

     

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ