• ΑΓΟΡΕΣ

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Εθνική Τράπεζα και Πλαστικά Θράκης

    • Τεχνική ανάλυση Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 05-08-22

    ΓΔ


    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 794 μονάδων.

    Συνεχίστηκε η διόρθωση της αγοράς με κάποια σημαντικά αρνητικά τεχνικά στοιχεία χωρίς όμως να αντιστραφεί η γενική τεχνική εικόνα του ΓΔ. Με την υποχώρηση της τιμής έχασε τη στήριξη του ΕΜΑ200 ενώ βρέθηκε και χαμηλότερα από το επίπεδο των 859 μονάδων. Αναβάλλεται προς το παρόν η κίνηση προς τις 900 μονάδες ή την κατερχόμενη Κ μέχρι να βρεθεί και πάλι η τιμή του ΓΔ ψηλότερα από τον ΕΜΑ200. Πιθανή η αναζήτηση στήριξης στον ΕΜΑ50.

    FTSE25


    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 1896 μονάδων.

    Η τεχνική εικόνα του δείκτη είναι αντίστοιχη με αυτή του ΓΔ με την τιμή του FTSE25 να υποχωρεί χαμηλότερα του ΕΜΑ200 και των επιπέδων 2058-2077 μονάδων. Πιθανή η αναζήτηση στήριξης στον ΕΜΑ50.

    ΔΤΡ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 449 μονάδων (κλείσιμο).

    Δεν κατάφερε να υπερβεί τον ΕΜΑ200 ο τραπεζικός δείκτης και για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέδειξε ότι η πίεση που του ασκείται από αυτόν είναι αρκετά ισχυρή. Δεν υπάρχει ακόμη σηματοδότηση αντιστροφής της ανοδικής τάσης ακόμη. Μετά την αποτυχία στήριξης στο επίπεδο των 542-546 μονάδων είναι πιθανό να αναζητηθεί στήριξη στον ΕΜΑ50 προκειμένου να υπάρξει και δεύτερη προσπάθεια υπέρβασης του ΕΜΑ200.

    ΑΛΦΑ


    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 0,742€ (κλείσιμο).
    Δεν κατάφερε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία η μετοχή αφού δέχθηκε πίεση από τα τεχνικά εμπόδια που έχουν επισημανθεί (0,974€ και 1,01€ καθώς και τον ΕΜΑ200). Εκδήλωσε μια διορθωτική κίνηση που προς το παρόν έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα αν και οδήγησε στην διάσπαση του επιπέδου των 0,90€. Ήδη αναζητά στήριξη στον ΕΜΑ50.

    ΔΕΗ


    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 4,85€ (κλείσιμο).

    Εξακολουθεί να υφίσταται ενεργός ο τοπικός σχηματισμός (μέτρια αξιόπιστος) ανάποδου ΩΚΩ ο οποίος έχει θέσει ανοδικό στόχο στην περιοχή των 6,90€. Ενεργός παραμένει και ο ανοδικός στόχος αν και η αντίσταση στα 6,36€ κατάφερε να εμποδίσει την ανοδική κίνηση σε πρώτο χρόνο.

    Προϋπόθεση για την ανοδική συνέχεια και την πιθανή επίτευξη του στόχου είναι η διατήρηση του ΕΜΑ50 ως στήριξη.

    ΕΛΠΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 6,06€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή δεν κατάφερε να διατηρήσει την τιμή της ψηλότερα των ΕΜΑ50 – ΕΜΑ200 και επέστρεψε καθοδικά για να δοκιμάσει την περιοχή 6,25-6,34€ ως στήριξη αυτή τη φορά. Παραμένει ενεργός ο τοπικός σχηματισμός διπλού πυθμένα με στόχο στα 7,04€ όμως για να επιτευχθεί θα πρέπει η μετοχή να υπερβεί την ισχυρή πίεση της κατερχόμενης Κ.

    ΕΤΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 2,79€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή αφού πέτυχε το στόχο Τ1 (του σχηματισμού διπλού πυθμένα) στη συνέχεια υποχώρησε σε μια έντονα καθοδική κίνηση φτάνοντας να διασπάσει και τον ΕΜΑ50 στον οποίο αρχικά αναζήτησε στήριξη με αποτέλεσμα την απώλεια της ανοδικής τάσης. Αναζητά στήριξη στον ΕΜΑ200 και στο επίπεδο των 3,05€ κάτι που είναι απαραίτητο για να μπορέσει να ανακάμψει ανοδικά και να μην ακυρώσει το δεύτερο ανοδικό σχηματισμό ανάποδου ΩΚΩ και τον ανοδικό στόχο αυτού (Τ2).

    ΟΤΕ


    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 16,02€ (κλείσιμο).

    Ανακτήθηκε άμεσα ο ΕΜΑ50 από την τιμή της μετοχής η οποία όμως παρέμεινε χαμηλότερα από το επίπεδο των 16,75€. Δεν ολοκληρώθηκε – ενεργοποιήθηκε ο σχηματισμός διπλού πυθμένα που βρίσκεται υπό κατασκευή και έτσι δεν έχει ακόμη τεθεί κάποιος ανοδικός στόχος για τη συνέχεια.

    ΠΛΑΘ


    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ γίνεται καθοδική με διάσπαση των 3,775€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή αφού πέτυχε το χαμηλό των 120 ημερών στα 3,34 εκδήλωσε μια ανοδική αντίδραση με αποτέλεσμα την υπέρβαση των 3,80€ η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για επιτευχθεί και η υπέρβαση του ΕΜΑ50. Μετά από συσσώρευση σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων η τιμή της μετοχής βρέθηκε ψηλότερα από το ΕΜΑ50, υπέρβαση που αν επιβεβαιωθεί ανοίγει το δρόμο τουλάχιστον μέχρι την κατερχόμενη Κ.

    DAX

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 12520 μονάδων (κλείσιμο).

    Ο δείκτης πέτυχε την υπέρβαση της αντίστασης στις 13380 μονάδες και την υπέρβαση του ΕΜΑ50 ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε ένα σχηματισμό ανάποδου ΩΚΩ που θέτει ανοδικό στόχο στην περιοχή των 14400 μονάδων. Όλη την περασμένη εβδομάδα η τιμή του δείκτη παρέμεινε ψηλότερα επιβεβαιώνοντας τις υπερβάσεις. Ο ανοδικός στόχος είναι ενεργός και ο δείκτης βρίσκεται σε πορεία επίτευξής του.

    NASDAQ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 11728 μονάδων (κλείσιμο).

    Ο δείκτης ολοκλήρωσε ένα τοπικό σχηματισμό τριπλού πυθμένα που είχε ανοδικό στόχο στις 13231 μονάδες τον οποίο πέτυχε την περασμένη εβδομάδα αφού ξεπέρασε εύκολα και την πίεση της διπλής αντίστασης στις 12890 – 13046 μονάδες. Με την επίτευξη του στόχου έφτασε στην περιοχή του ΕΜΑ200 όπου και ασκείται η σχετική πίεση και είναι πιθανή κάποια διορθωτική κίνηση. Σε περίπτωση υπέρβασης του ΕΜΑ200 ο δείκτης μπορεί να κινηθεί μέχρι την αντίσταση στις 14472 μονάδες.

    WTI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των του ΕΜΑ50 (κλείσιμο).

    Η τιμή έχασε τις δύο σημαντικές στηρίξεις (ΕMA200 και 94,29$) τις οποίες διατηρούσε οριακά και πλέον έχει δημιουργήσει συνθήκες μακροπρόθεσμης αποκλιμάκωσης της τιμής του πετρελαίου. Ενδεικτική είναι η μακροπρόθεσμη εικόνα στην οποία είναι σαφές ότι έχει ολοκληρωθεί σχηματισμός διπλής κορυφής με ενεργό στόχο στα 55$.

    AΜΑΖΟΝ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 109,2$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή με ένα ανοδικό άλμα ολοκλήρωσε ένα μεγάλο σχηματισμό διπλού πυθμένα ο οποίος έχει ανοδικό στόχο στα 150$. Την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να υπερβεί την σημαντική διπλή αντίσταση στα 136$-138,9$ και τον ΕΜΑ200 που βρίσκεται στην ίδια περιοχή τιμών. Έτσι γίνεται σαφές ότι η ανοδική δυναμική που αναπτύσσει η μετοχή είναι ικανή να σπρώξει την τιμή της στον ανοδικό στόχο και πιθανόν στην κατερχόμενη Κ.

    Η τεχνική εικόνα είναι τέτοια που ακόμη και στην περίπτωση εμφάνισης διορθωτικής κίνησης δεν αλλάζει η προοπτική όσο διατηρείται ως στήριξη ο ΕΜΑ50 και τα 125,5$.

    EXXON MOBIL

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ουδέτερη ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 83,1$ (κλείσιμο) και σε ανοδική με υπέρβαση του ΕΜΑ50.

    Η μετοχή είχε πετύχει τον ανοδικό στόχο (93-94$) ενός σχηματισμού διπλού πυθμένα που είχε κατασκευάσει από τις αρχές Ιουλίου και με δεδομένη την απουσία αντιστάσεων θα μπορούσε να κινηθεί και ψηλότερα. Όμως ως συνέπεια της επίτευξης του στόχου εκδηλώθηκε μια έντονη διορθωτική κίνηση που έφερε την τιμή της μετοχής χαμηλότερα από τον ΕΜΑ50 ανατρέποντας την ανοδική τάση και δημιουργώντας συνθήκες αναζήτησης στήριξης και ισορροπίας στην περιοχή των 86-88$.

    TESLA

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 05/08/22

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 699$ (κλείσιμο).

    Η μετοχή μετά την επίτευξη του χαμηλού των 120 ημερών στα 621$ ολοκλήρωσε ένα τοπικό σχηματισμό διπλού πυθμένα (μπορεί να θεωρηθεί τριπλός ή ακόμη και τετραπλός πυθμένας χωρίς να αλλάζει η πρόγνωση) του οποίου ο ανοδικός στόχος φτάνει στα 932$. Αφού είχε καταφέρει στη συνέχεια να υπερβεί το ένα από τα δύο εμπόδια (ΕΜΑ200) στην κίνηση της μετοχής προς τον στόχο και να φτάσει στην αντίσταση στα 900$, την περασμένη εβδομάδα η μετοχή κατάφερε να πετύχει και τον ανοδικό στόχο όπως ήταν αναμενόμενο. Η συνέχεια μετά την επίτευξη του στόχου ήταν μια απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη διορθωτική κίνηση που ακόμη δεν επηρεάζει αρνητικά την τεχνική εικόνα της μετοχής.

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ