• ΑΓΟΡΕΣ

    Αυτή είναι η μετοχή με την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως για το 2022 – Κέρδη 1.600%

    • Bloomberg


    Σε μια ταραχώδη χρονιά που αμαυρώθηκε από την παγκόσμια νομισματική σύσφιξη, τους φόβους ύφεσης και τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια μετοχή εξόρυξης στην Ινδονησία εμφάνισε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, μετά από ένα εκρηκτικό ράλι 1.600%.

    Η μετοχή της Adaro Minerals Indonesia κινήθηκε πλαγιοανοδικά μετά την πτώση από το υψηλό που κατέγραψε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά εξακολουθεί να ξεπερνά σε μεγάλο βαθμό τις αντίστοιχες μετοχές που περιλαμβάνονται στον Bloomberg World Index (με 2.803 τίτλους), πετυχαίνοντας υπερδιπλάσιες αποδόσεις από τη δεύτερη μετοχή, της Turkish Airlines.

    Συγκεκριμένα, η μετοχή της Adaro εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά από το ντεμπούτο της στις 3 Ιανουαρίου στην Τζακάρτα, και συγκεκριμένα βρέθηκε από τις 100 ρουπίες στις 2.990 ρουπίες σε τρεις και πλέον μήνες, προτού σημειώσει βουτιά. Έκλεισε στις 1.695 ρουπίες την Τετάρτη, με κεφαλαιοποίηση περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ενώ η περιουσία της μετοχής είναι στενά συνδεδεμένη με τις παγκόσμιες τιμές άνθρακα, οι αναλυτές βλέπουν περισσότερα κέρδη χάρη στη στρατηγική της Adaro να χρησιμοποιήσει τα απροσδόκητα κέρδη της για να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες της και να επεκταθεί στην κατασκευή αλουμινίου και μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

    Down From Peak | Indonesia miner tops global stock ranking even after slide
    Η μετοχή της ινδονησιακής εταιρείας βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης σε απόδοση, ακόμη και μετά την διολίσθηση της

    Η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα 482% στα καθαρά κέρδη της το εννεάμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, καθώς η μέση τιμή πώλησής της υπερδιπλασιάστηκε και ο όγκος πωλήσεων άνθρακα αυξήθηκε κατά 41%. Προβλέψεις πέντε αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg υποδηλώνουν επιπλέον άνοδο 42% στις τιμές των μετοχών τους επόμενους 12 μήνες.

    Ο δείκτης τιμής-λογιστικής αξίας της Adaro κυμαίνεται στο 9,4, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή της χρηματιστήριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του bloomberg, αν και είναι περίπου έξι φορές υψηλότερoς από αυτόν των εγχώριων ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένων των PT Bukit Asam και PT Indo Tambangraya Megah.

    Bloomberg World Index

    Διαβάστε ακόμη:

    Wall Street: Απογοήτευση για τις προβλέψεις της FED για νέες αυξήσεις το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ