• ΑΓΟΡΕΣ

    Αυτά είναι τα funds που κλέβουν την παράσταση στο roadshow του Χρηματιστηρίου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Fund managers


    Οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι του κόσμου συμμετέχουν στο roadshow που πραγματοποιεί το Χ.Α. υπό την αιγίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

    Οι παρουσιάσεις 29 εισηγμένων μπορεί να γίνονται εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια το roadshow των ελληνικών εισηγμένων που έδιναν το «παρών» να αφορούσε funds κυρίως από την βόρεια Αμερική, όμως οι νέες τεχνολογίες και η διαδικτυακή επικοινωνία που άνθισε στις μέρες του κορονοϊού καθιστούν την επαφή σε διεθνές επίπεδο πλέον. Που σημαίνει ότι εκτός από τα funds που έχουν τη βάση τους στη Wall Street και στο Μανχάταν, δίνουν το «παρών» και κεφάλαια που έχουν έδρα τα Εμιράτα ή τις σκανδιναβικές χώρες.

    Αναλυτικότερα, επαφές με τις εισηγμένες έχουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    1. ABU DHABI INV COUNCIL
    2. EAST CAPITAL
    3. EATON VANCE MANAGEMENT
    4. FINTECH ADVISORS
    5. FRED ALGER MANAGEMENT
    6. LAZARD ASSET MANAGEMENT
    7. OAKTREE CAPITAL MANAGEMENT
    8. PAULSON & CO
    9. SCHAFER CULLEN
    10. SWEDBANK ROBUR
    11. T ROWE PRICE
    12. THE ROHATYN GROUP
    13. TT INTERNATIONAL

    Υπενθυμίζεται ότι προ κορονοϊού το ABU DHABI INV COUNCIL είχε βρεθεί στην Αθήνα, όπου στελέχη του είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στη χώρα μας κατά τις επαφές που είχαν με κυβερνητικά στελέχη. Το ίδιο αυτό fund δε ελέγχει και το Chrysler Tower στη Νέα Υόρκη.

    Από την  άλλη το East Capital, μέσω ενός fund που διαχειρίζεται, έχει επενδύσεις στην Ανατολική Ευρώπη και σχεδόν το 7% των θέσεών του αφορά σε ελληνικά assets.

    Το δε Eaton Vance Management έχει υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 439 δισ. δολαρίων!

    Σύμφωνα με τα πλέον διαθέσιμα στοιχεία, τρεις εισηγμένες είναι αυτές που ξεψαχνίζουν τα funds.

    Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ραντεβού προηγούνται ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ και ακολουθούν οι τράπεζες Εθνική, Eurobank και Alpha Bank.

    Οι τράπεζες είναι πεσμένες, καθώς παραδοσιακά βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις των ραντεβού, αλλά τώρα στις πρώτες θέσεις είναι τρεις μη τραπεζικές εταιρείες.

    Η επιστροφή της ΔΕΗ έχει μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι που ήδη αποτυπώνεται και στο ταμπλό του ΧΑ.

    Σε ό,τι αφορά την Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,21% 28,44, σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή της και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των ραντεβού παρά το γεγονός επίσης ότι η συμμετοχή της αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή.

    Συνολικά συμμετέχουν 29 εισηγμένες και συγκεκριμένα: ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Cenergy, Ελλάκτωρ, Jumbo, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, ΓΕΚΤΕΡΝΑ – Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΠΕ, Ικτίνος, Κρι-Κρι, Lamda, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, ΔΕΗ, Σαράντης, Τιτάν και Viohalco-ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

    Συμμετοχή έχουν δηλώσει 77 επενδυτικά κεφάλαια (funds) και συνολικά 116 διαχειριστές και αναλυτές.

    Τα συνολικά ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί είναι 550.



    ΣΧΟΛΙΑ