• ΑΓΟΡΕΣ

    48ωρη απεργία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    ΧΑ


    Σε 48 απεργία προχωρούν στις 6 και 7 Ιουνίου του 2018 οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εφιστώντας την προσοχή στις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι η μόνη που έχει υποστεί μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των μνημονιακών ρυθμίσεων, μέτρα που έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατη υποβάθμισή της, υπονομεύοντας την προαπαιτούμενη οικονομική και λειτουργική της ανεξαρτησία, καθώς και τη διοικητική της αυτοτέλεια.

    «Με τις ρυθμίσεις αυτές, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει αποκτήσει πλέον μια αρνητική ιδιαιτερότητα, δηλαδή, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στη Γενική Κυβέρνηση και κατ’ επέκταση δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, να υπόκειται στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν το Δημόσιο Τομέα και η εξαίρεσή της έχει αναγνωριστεί μόνο αναφορικά με το σύστημα κινητικότητας των στελεχών» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικό: Στον Εισαγγελέα Εφετών η 45 σελίδων έγκληση από την Επ. Κεφαλαιαγοράς για Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Καμπάνα» 180.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε εννέα στελέχη της «ALCO ΕΛΛΑΣ»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα αποκάλυψη για Folli Follie: Όταν ο πεθερός ελέγχει τον γαμπρό – Οι μεγάλες ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ