• Ψάρεμα, φωτογραφία ή mtb;

    Ταξιδεύουμε ηλεκτρικά

    Ψάρεμα, φωτογραφία ή mtb;

    • Τάκης Πουρναράκης

    Οι όχθες της λίμνης Υλίκης προσφέρουν πολλές δυνατότητες σε όσους αποζητούν την επαφή με τη φύση.

    Η λίμνη Υλίκη είναι ένα σχετικά παρθένο μέρος όπου μπορείς ν’ απολαύσεις τις δημιουργίες της φύσης. Πολύ κοντά της βρίσκεται ένα μικρό αεροδρόμιο και μια πίστα motocross. Εξαιρετική βόλτα η περίμετρός της με mountain bike, αρκεί να υπάρχει γνώση αντοχή και ελαστικά κατάλληλα για λάσπη. Υπολογίστε 3 με 4 ώρες μαζί με μια καλή στάση για ανάπαυλα αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

    Ψάρεμα, φωτογραφία ή mtb;

    Υπάρχουν πολλά σημεία όπου οι αγροτικοί δρόμοι διακόπτονται και δεν κυκλώνουν με φυσική ροή τη λίμνη. Οπότε καλό είναι συμβουλεύστε έναν ηλεκτρονικό χάρτη για να μην ταλαιπωρηθείτε. Επίσης χρήσιμη είναι μια πρόβλεψη για το πως θα καθαρίσετε τη λάσπη από το ποδήλατο, τα παπούτσια και τις ρόδες του οχήματος. Σημειώστε πως αν κολλήσει λάσπη στις ζάντες του αυτοκινήτου θα έχετε κραδασμούς ενώ αν μπει ανάμεσα σε τακάκια και δίσκους τα φρένα επίσης μπορεί να επηρεαστούν.

    Ψάρεμα, φωτογραφία ή mtb;

    Η λίμνη προσφέρεται όλες τις εποχές για φωτογράφιση. Τα χρώματα, η γαλήνη του τοπίου αλλά και η αρμονία της φύσης δύνανται να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Ένας ζωγράφος σίγουρα θα βρει εκεί το θέμα που αναζητά για τον πίνακα ζωγραφικής του. Το φως χαράματα, σούρουπο αλλά και μέρες με συννεφιά δίνει μοναδικές εικόνες χάρη και στην αντανάκλαση των ήρεμων νερών που δημιουργούν καθρέπτη.

    Ψάρεμα, φωτογραφία ή mtb;

    Μπορείτε να περπατήσετε στις όχθες τις λίμνης και να την διασχίσετε εύκολα με το sup ή το κανό σας. Αν δε τα συνδυάσετε και τα δυο θα έχετε μια δυνατή εμπειρία. Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κατασκηνώσουν στην όχθη της λίμνης μια άλλη επιλογή που είναι εξαιρετική καθώς ο καιρός είναι ήπιος στην περιοχή ακόμη και το χειμώνα.

    Ψάρεμα, φωτογραφία ή mtb;

    Κάνοντας τον κύκλο της λίμνης θα βρείτε πολλά απομεινάρια από παλιές ανθρώπινες δραστηριότητες. Ερειπωμένα κτίσματα παραδομένα στη φθορά του χρόνου, οστά ζώων αλλά και πολλές αντλίες νερού. Τα ύδατα της λίμνης χρησιμοποιούνται για καλλιέργειες στην γύρω περιοχή η οποία τροφοδοτεί με λαχανικά την Αθήνα.

    Ψάρεμα, φωτογραφία ή mtb;

    Το ψάρεμα είναι μια σημαντική δραστηριότητα, η λίμνη έχει την δική της ζωή και αρκετοί επιλέγουν να ψαρέψουν από την ακτή και να απολαύσουν ταυτόχρονα την εναρμόνιση με τη γαλήνη του τοπίου. Βέβαια υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι για το ψάρεμα σε γλυκά νερά τους οποίους καλό είναι να γνωρίζετε.

    Ψάρεμα, φωτογραφία ή mtb;

    Σίγουρα το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε στην λίμνη Υλίκη είναι να οργανώσετε ένα πικ νικ. Θα φτάσετε εύκολα ως την όχθη της λίμνης και μπορείτε να στήσετε όλα τα απαραίτητα σ’ ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό. Φροντίστε μόνο να μην αφήσετε σκουπίδια πίσω σας ή να μην δημιουργήσετε κάποιο πρόβλημα ανάβοντας φωτιά. Καλά να περάσετε!

    Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κατασκηνώσουν στην όχθη της λίμνης.
    Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κατασκηνώσουν στην όχθη της λίμνης.

    Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο DS3 είναι ευγενική παροχή της Avis.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Ταξιδεύουμε ηλεκτρικά εδώ