• ΕΥΔΑΠ

    Ψηφιακή Διακυβέρνηση

    ΕΥΔΑΠ: Διεθνές πρότυπο PCI-DSS για την προστασία των πληρωμών

    • NewsRoom

    Για την ΕΥΔΑΠ, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της και η ασφαλής χρήση καρτών για τις πληρωμές είναι προτεραιότητα.

    Το PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) είναι ένα υποχρεωτικό πρότυπο και αποτελείται από ένα σύνολο απαιτήσεων ασφαλείας, με το οποίο όλες οι επιχειρήσεις που επεξεργάζονται, αποθηκεύουν ή μεταδίδουν δεδομένα καρτών, δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον, ώστε να γίνονται οι συναλλαγές μέσω καρτών με ασφάλεια.

    Η επιβολή της εναρμόνισης με τα πρότυπα PCI Security Standards επιβάλλεται από τις εταιρείες πιστωτικών καρτών. Οι προδιαγραφές αφορούν όλους τους οργανισμούς που αποθηκεύουν, επεξεργάζονται ή διαβιβάζουν δεδομένα πιστωτικών καρτών.

    Η ΕΥΔΑΠ πιστοποιείται κατά το διεθνές πρότυπο PCI-DSS για την ασφαλή διαχείριση δεδομένων κατά τη χρήση πιστωτικών καρτών από τους πελάτες της για την πληρωμή των λογαριασμών τους.

    Η πιστοποίηση αυτή αναδεικνύει για μία ακόμα φορά την υψηλή σημασία που θέτει η ΕΥΔΑΠ στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της.

     

    Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα της ΕΥΔΑΠ ΕΔΩ