Menu
-1.24%
Τζίρος: 437.01 εκατ.

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο mononews: Τι θα κάνουμε για την καύσιμα – Ανύπαρκτη η αξιοπιστία του Τσίπρα, ας αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του ο Σαμαράς

ΕΥΔΑΠ: Βιώσιμη ανάπτυξη

Η ΕΥΔΑΠ συμμετέχει στο TRINEFLEX

Αρχείο ΕΥΔΑΠ - ΜΕΝ Ασπροπύργου

Η ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στη μείωση του ενεργειακού και ανθρακικού αποτυπώματός της, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα TRINEFLEX, σε άμεση συνεργασία με 28 ακόμα εταίρους.

Το έργο έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, και με το ολοκληρωμένο toolkit εργαλείων που αναπτύσσει, αναμένεται να συντελέσει σε μία πιο ευέλικτη και βιώσιμη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων μέχρι τον Αύγουστο του 2026 που λήγει.

1

Η συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στο έργο TRINEFLEX περιλαμβάνει, κατά κύριο λόγο, τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης των πιο ενεργοβόρων διαδικασιών σε ένα ΚΕΛ, με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, καθώς και την εφαρμογή συμβατικών ή/και καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας. Στόχος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιλεγμένων διεργασιών κατά >7%, του ενεργειακού κόστους κατά >12% και των εκπομπών κατά >20%.

Το έργο θα λειτουργήσει σαν μία ολοκληρωμένη υπηρεσία για τη διαχείριση της ενεργειακής κατανάλωσης μεγάλων εγκαταστάσεων σε όλο τον ψηφιακό κύκλο ζωής τους καθώς και στη μετάβαση τους σε πιο ευέλικτη και βιώσιμη λειτουργία.

Αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω προηγμένων πράσινων μεθόδων ανάκτησης δεδομένων (Big Data Infrastructures), ανάλυση διεργασιών, ανάπτυξη μοντέλων και τέλος χρήση Ψηφιακών Διδύμων (Digital Twins) με ενσωματωμένα συστήματα υποστήριξης αποφάσεων.

Στην ΕΥΔΑΠ θα πραγματοποιηθεί ψηφιακός μετεξοπλισμός (Digital Retrofitting) του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ) προκειμένου να γίνει εφικτή η παρακολούθηση της λειτουργίας παραγωγής ενέργειας, της διεργασίας αερισμού και της διεργασίας ξήρανσης της λάσπης.

Θα αναπτυχθούν Digital Twins αυτών των διεργασιών προκειμένου να αξιολογηθεί η επίδραση των συνθήκων λειτουργίας (π.χ. ρυθμός απόκρισης, επιτάχυνση ή επιβράδυνση), καθώς και της παράλληλης παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πήγες ενέργειας.

Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιηθεί ένα πολυπαραγοντικό ψηφιακό εργαλείο λήψης αποφάσεων (multi-agent FODSS) για τη βελτιστοποίηση του ενεργειακού ισοζυγίου των επιλεγμένων διεργασιών του ΚΕΛΨ (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας) και την εφαρμογή των αντίστοιχων ελέγχων διαδικασίας.

Ανακαλύψτε το αφιέρωμα ΕΥΔΑΠ: Βιώσιμη Ανάπτυξη 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες μετοχές άντεξαν στην καταιγίδα, Βρεττού-QUBE 1-0, η ήττα του Δαυίδ, ποια είναι η άγνωστη ναυτιλιακή Αdele, ο Ρούμπιο και η Κίμπερλι, το μέρισμα του Κούστα (oh my god) και η Νίκη Κεραμέως στο My Story
Χρηματιστήριο: Με ΔΕΗ, Allwyn, BIO, Jumbo, ΕΥΔΑΠ επιχειρείται η επιστροφή πάνω από τις 2.700 – Μαζεύει η ΕΤΕ
ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ:  Τα επόμενα βήματα για την απορρόφηση των ΔΕΥΑ – Οι αποτιμήσεις, οι σύμβουλοι και η κρίσιμη υπουργική απόφαση
ΕΥΔΑΠ | Από την πηγή στη βρύση: Η διαδρομή του ασφαλούς νερού
Χάρης Σαχίνης-ΕΥΔΑΠ: Ψηφιακοί μετρητές 300 εκατ., επέκταση μέσω ΔΕΥΑ και έξι μοχλοί ανάπτυξης
Χάρης Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Στο πρώτο τρίμηνο του 2027 ο διαγωνισμός 300 εκ. ευρώ για τους ψηφιακούς μετρητές
ΕΥΔΑΠ: Επιστροφή στα κέρδη με άνοδο 18,9% στα έσοδα το α’ εξάμηνο – Αυξημένες επενδύσεις κατά 22%
Το ράλι των 5, τι συμβαίνει στην ΓΕΚ Τέρνα, τα τρελά λεφτά του Πάνου Γερμανού, τι γίνεται στην Realcons, τα ακριβά ψώνια Φράγκου και Μπακολίτσα, η Ντόρα και η μάχη της Κρήτης και τα νεότερα για την σχέση του 70χρονου πολιτικού με την πλατινομαλλούσα
Περιβάλλον: Χάσαμε ήδη το παιχνίδι
ΕΥΔΑΠ: Η Ψυττάλεια στην επόμενη ημέρα των υποδομών της Αττικής