• ΔΕΘ 2023

    ΔΕΗ myEnergy HeatPump και για τις επιχειρήσεις

    • NewsRoom

    Στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής πολιτικής της, η ΔΕΗ επικεντρώνεται στις ανάγκες της μικρό-μεσαίας επιχείρηση και του ελεύθερου επιχειρηματία.

    Έχει ετοιμάσει ολοκληρωμένες προτάσεις ενεργειακών λύσεων για την επιχείρησή τους και τους περιμένει στη ΔΕΘ για να παρουσιάσει λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινα προϊόντα, οφέλη υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης.

    Με ειδικές λύσεις για τον επαγγελματία, η ΔΕΗ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων προφέροντας ανταγωνιστικά τιμολόγια και νέες υπηρεσίες, ενώ παρουσιάζει ολοκληρωμένες λύσεις για πράσινη κατανάλωση ενέργειας, μεγαλύτερη εξοικονόμηση και αυτονομία.

    Το ειδικό πρόγραμμα ΔΕΗ myEnergy HeatPump προωθεί τη λύση εγκατάστασης αντλιών θερμότητας και στις επιχειρήσεις.

    Μπορούν έτσι να πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%, μείωση του κόστους θέρμανσης έως και 54% σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα, αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και μηδενισμό των εκπομπών CO2 με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας GreenPass.

    Επίσης επιτυγχάνεται μικρός χρόνος απόσβεσης της επένδυσης, και αυτονομία θέρμανσης.

    Το σύστημα αντλίας θερμότητας έχει το μεγαλύτερο συντελεστή απόδοσης σε σύγκριση με τα υπόλοιπα συμβατικά συστήματα θέρμανσης (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) (COP 4-5), δηλαδή καταναλώνοντας 1kW ηλεκτρικής ενέργειας, παράγονται 5kW θερμικής ενέργειας. Έτσι επιτυγχάνεται η οικονομικότερη λειτουργία σε σχέση με όλα τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης.

    Οι αντλίες θερμότητας είναι το φιλικότερο προς το περιβάλλον σύστημα θέρμανσης μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

    Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τον λέβητα πετρελαίου και αερίου, έχει τον καλύτερο βαθμό απόδοσης καθώς η 1 kWh ενέργειας μετατρέπεται σε 3 έως 5 kWh θέρμανσης ενώ η 1 kWh πετρελαίου μετατρέπεται σε 0,8 kWh θέρμανσης.

    Οι αντλίες θερμότητας είναι συσκευές θέρμανσης βασισμένες στην τεχνολογία που επιτρέπει να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής θερμοκρασίας σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας.

    Η ΔΕΗ προσφέρει ολοκληρωμένη λύση απόκτησης του αποδοτικότερου συστήματος θέρμανσης & ψύξης:

    Εξατομικευμένες προτάσεις για τον τύπο αντλίας που ταιριάζει στο σπίτι ή τη επιχείρηση, καθώς και τα αναμενόμενα οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη μέσω της ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής

    Οικονομοτεχνικές προτάσεις από τους συνεργάτες της ΔΕΗ, Daikin και LG Electronics

    Επιβράβευση 500€, ως κίνητρο εξοικονόμησης ενέργειας, για την αγορά αντλίας θερμότητας με την ενεργοποίηση προϊόντος ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ.