Με ποσό 2 εκατ. ευρώ ενισχύονται συνολικά 6 δήμοι της χώρας για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες. Συγκεκριμένα ενισχύονται δήμοι που επλήγησαν πρόσφατα από καιρικά φαινόμενα, καθώς και δήμοι της Κρήτης για την αποκατάσταση ζημιών από τον μεγάλο σεισμό.
Τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και σύμφωνα με αυτές προβλέπονται οι εξής χρηματοδοτήσεις για πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών:
800.000 ευρώ για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας του Ν. Ηρακλείου.
300.000 ευρώ για τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων του Ν. Ηρακλείου.
300.000 ευρώ για τον Δήμο Καλυμνίων του Ν. Δωδεκανήσου.
250.000 ευρώ για τον Δήμο Αγιάς του Ν. Λάρισας.
200.000 ευρώ για τον Δήμο Φαρσάλων του Ν. Λάρισας.
150.000 ευρώ για τον Δήμο Φλώρινας του Ν. Φλωρίνης.
«Στηρίζουμε τους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ενισχύουμε τους Δήμους της Κρήτης για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό. Στεκόμαστε δίπλα στην Αυτοδιοίκηση στην πράξη, όποτε και για όσο χρειάζεται», δήλωσε ο κ. Πέτσας.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kavita Patel (Roche): Η καινοτομία σε «σημείο θραύσης» – Η επιστροφή του 76% των εσόδων κάνει το περιβάλλον ασφυκτικό
- Κωνσταντίνος Κροντηράς: Το οινοποιείο στην Αργεντινή και στο Μαρούσι και η Roxana Shipping με τα 12 πλοία
- Τσαβδαρίδης (υφ. Ανάπτυξης) στο mononews: Το σχέδιό μας για τις επιπτώσεις του πολέμου – Τι θα κάνουμε με φόρο στα καύσιμα και στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων
- Maison Valentino: Η σύγκρουση Απόλλωνα και Διονύσου στο πεδίο του μπαρόκ δίνει πνοή στη νέα συλλογή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.