ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σταθερός παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, δίνοντας μία ένδειξη ότι οι πιέσεις στις τιμές μπορεί να είναι κοντά στην κορύφωσή τους στην Ευρωζώνη, μετά την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, την Γαλλία, ανήλθε στο 3,4% σε ετήσια βάση και ήταν ελαφρά χαμηλότερος από το 3,5% που ανέμεναν οικονομολόγοι, ανακόπτοντας μία τάση ανοδικών εκπλήξεων.
Η αύξηση του ενεργειακού κόστους επιβραδύνθηκε, αντισταθμίζοντας την επιτάχυνση στις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και των βιομηχανικών προϊόντων. Οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν ελαφρά χαμηλότερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο και συγκεκριμένα 1,8% έναντι 1,9%, αντίστοιχα.
Στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένεται να δείξουν μείωση του πληθωρισμού στη Γερμανία και στην Ευρωζώνη ως σύνολο.
Ωστόσο, η Ισπανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τον υψηλότερο πληθωρισμό 30 ετών και τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Ιταλία αύριο αναμένεται να δείξουν επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 4,2% τον Δεκέμβριο.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρήστος Μαυρίκης: Ποινή κάθειρξης 6 χρόνια χωρίς αναστολή για την απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη – Όσα υποστήριξε
- Με την εγγύηση της TÜV AUSTRIA Hellas η πιστοποίηση της Mellon Technologies για την αριστεία στην εξυπηρέτηση πελατών
- Δήμητρα Κούστα-Άννα Βίσση: Ανανεωμένες λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού από τη δισκογραφική τους
- Ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές: Τέλος στο ιστορικό ανοδικό σερί λόγω πολέμου και AI
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.