• Μετοχές

    Χρηματιστήριο: Αυτές είναι οι μετοχές που έγραψαν τριψήφια ποσοστά ανόδου το 2021

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΕΧΑΕ: Κανονικά θα λειτουργήσει το Χρηματιστήριο σήμερα Τρίτη


    Εννιά μετοχές έσπασαν το κοντέρ των αποδόσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2021.

    Και οι εννιά προέρχονται από την κοινώς αποκαλούμενη μικρή κεφαλαιοποίηση ή small caps,με κέρδη που αγγίζουν τριψήφιο ποσοστό ανόδου και με ταβάνι πάνω από 343%!

    Η απόσταση είναι… χαώδης σε σχέση με τα blue chips. Κι αυτό γιατί η μετοχή που κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από την Βig Cap, τα κέρδη της δεν ξεπερνούν το 53%. Πρόκειται για την Eurobank, που ξεκίνησε το 2021 στα 0,584 ευρώ και τερμάτισε στην περιοχή των 90 λεπτών.

    Από εκεί και πέρα, πρωταθλητής αποδόσεων για τη χρονιά που πέρασε αναδεικνύεται η Epsilon Net με άνοδο σχεδόν 345%, αφού από το 1,17 ευρώ, τερμάτισε τη χρονιά που πέρασε στην περιοχή των 5,2 ευρώ! H εταιρεία περνάει μία από τις καλύτερες περιόδους της μετά μάλιστα την εξαγορά της SingularLogic, προβλέποντας για το 2021 αύξηση πωλήσεων στα 50 εκατ. ευρώ. Μόνο στο 9μηνο η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση κερδών προ φόρων 354,6%!

    Ισχυρή απόδοση κατέγραψε η Ιντραλότ, με κέρδη 343%, καθώς επιχειρήθηκε το come back, ερχόμενη σε συμφωνία με τους πιστωτές της και ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για την είσοδο της αμερικανικής θυγατρικής της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Κέρδη σχεδόν 295% για τον Μπήτρο, που ευνοείται από τη συμφωνία με τη ΣΙΔΜΑ, την άνοδο στις τιμές των μετάλλων και την διαφαινόμενη συνεννόηση με τις τράπεζες για τα δάνεια. Ακολούθως, η ΣΙΔΜΑ που γνώρισε μία από τις καλύτερες εταιρικές περιόδους της εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των μετάλλων, με συνέπεια την επιστροφή σε θετική καθαρή θέση και δημιουργία cash flow. Τα κέρδη αγγίζουν το 277%.

    Κέρδη πάνω από 153% κατέγραψε το 2021 η Medicon, η οποία ευνοήθηκε πολύ από την δραστηριοποίησή της με τεχνογνωσία στα μοριακά τεστ που γίνονται για τον κορoνοϊό.

    Κέρδη πάνω από 111% σημειώνει η Entersoft, η οποία έχει επιδοθεί σε μπαράζ εξαγορών μετά την είσοδό της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

    Η αναδιάρθρωση του ομίλου της Ιντρακόμ και η πώληση της θυγατρικής Ιντρασόφτ επαναφέρει τη μετοχή στα ραντάρ της αγοράς και των επενδυτών. Τα κέρδη του 2021 ξεπέρασαν το 111%.  Η Ιντρακόμ εισέπραξε ζεστά από την πώληση της Ιντρασόφτ στην Δανέζικη NetCompany 184,6 εκατ. Ευρώ (166,6 εκατ. σε μετρητά και 18 εκατ. Ευρώ σε μετοχές του αγοραστή).

    Διαβάστε επίσης

    Υπεραξίες 22 τρισ. ευρώ στα χρηματιστήρια το 2021- Ο παγκόσμιος χάρτης των αποδόσεων και η αδύναμη ελληνική αγορά

    Οι χαμηλές πτήσεις του Γενικού Δείκτη και η ακτινογραφία των 12 μετοχών με κέρδη από… 101,5% έως 374,2%

    Χρηματιστήριο: Με κέρδη 10,4% αποχαιρετά το 2021 ο δείκτης, αλλά τα 2/3 των μετοχών υπεραποδίδουν



    ΣΧΟΛΙΑ