ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ θα επισκεφθεί σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα συναντηθεί με τον ντε φάκτο ηγέτη της χώρας, στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Ισραηλινός πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα του Κόλπου αφότου τα δύο κράτη επισημοποίησαν τις διμερείς τους σχέσεις πέρυσι.
«Σήμερα θα μεταβώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ποτέ Ισραηλινός πρωθυπουργός στη χώρα» δήλωσε ο Μπένετ στο υπουργικό συμβούλιο.
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανέφερε ότι «αύριο (Δευτέρα) θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν» για να συζητήσουν «την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», τονίζοντας ότι θα δοθεί έμφαση στα οικονομικά ζητήματα.
Τα Εμιράτα μαζί με το Μπαχρέιν, το Σουδάν και το Μαρόκο εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ με τις «Συμφωνίες του Αβραάμ», που υπογράφηκαν πέρυσι υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.
Η επίσκεψη του Μπένετ στα Εμιράτα θα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Ισραηλινός πρωθυπουργός σε οποιαδήποτε από αυτές τις τέσσερις χώρες.
Διαβάστε ακόμη:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη