• Πολιτική

    Ισχυρή εντολή από τη δεύτερη κάλπη επιδιώκει ο Ανδρουλάκης- Χωρίς συμμάχους ο Παπανδρέου

    • Αλίκη Χατζή
    Ισχυρή εντολή από τη δεύτερη κάλπη επιδιώκει ο Ανδρουλάκης- Χωρίς συμμάχους ο Παπανδρέου

    Νίκος Ανδρουλάκης – Γιώργος Παπανδρέου


    Θετικός σε debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι αυτή τη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα επιθυμεί να γίνουν δύο. Ένα στην ΕΡΤ κι ένα στο Mega, με τον όρο να υπάρξει απευθείας διάλογος μεταξύ των δύο υποψηφίων.

    Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, έστειλε ήδη επιστολές στις οποίες αποδέχεται τον όρο, αλλά, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά πρώτα να συνεννοηθούν οι δύο πλευρές, όπως έγινε στο debate του α’ γύρου στο οποίο αρνήθηκε να παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός.

    Ο ευρωβουλευτής, που εξασφάλισε μια μεγάλη πολιτική νίκη έναντι των αντιπάλων του, θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα στην αξιοποίηση του momentum , όπως λένε οι συνεργάτες του, ωστόσο δράσεις και πρωτοβουλίες για τη νέα διάταξη δυνάμεων στον εσωκομματικό χάρτη θα αρχίσουν να αναπτύσσονται μετά το δεύτερο εκλογικό γύρο της 12ης Δεκεμβρίου.

    Η εκλογή Προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα γίνει πριν από την έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στις 14 Δεκέμβρη και παρά τα ονόματα που ακούγονται ήδη για την θέση (Σκανδαλίδης, Κατρίνης, Κωνσταντινόπουλος), το πιθανότερο είναι να υπάρξει «έκπληξη» με το Νίκο Ανδρουλάκη να προτείνει την εκλογή έτερου βουλευτή για τον κρίσιμο ρόλο.

    Σε ότι αφορά στην τακτική του για τον δεύτερο γύρο, τα προγνωστικά υπογραμμίζουν ότι θα επιμείνει στη διατήρηση ενωτικού προφίλ, στην ανάδειξη του διλήμματος «ανανέωση ή ανακύκλωση;» και στην πολιτική αυτονομία του χώρου με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Μέσα στην εβδομάδα έχει προγραμματίσει τρεις ομιλίες, στο νησί της Ρόδου, στην Κοζάνη και στον Πειραιά, όπου εξασφάλισε πρωτιά στις χθεσινές κάλπες.

    Σήμερα ανακοινώνει και την απόφασή του, που ελήφθη σε στενό κύκλο υποστηρικτών του και  ο Ανδρέας Λοβέρδος, που φέρεται να οδηγείται στη στήριξη του Νίκου Ανδρουλάκη.

    Η απόφαση οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη του στενού επιτελείου του και συγκεκριμένα των βουλευτών που τον στηρίζουν (Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρη Κωνσταντόπουλου), της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και του εκπροσώπου Τύπου Σπύρου Καρανικόλα.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα επιδιώξει διαβουλεύσεις με τους δυο μονομάχους της επόμενης Κυριακής, είναι δε χαρακτηριστικό πως δεν συνομίλησε την Κυριακή του α’ γύρου των εκλογών με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος αργά το βράδυ του τηλεφώνησε.

    Η αναμενόμενη στήριξη του βουλευτή στον Νίκο Ανδρουλάκη, πάντως,  θα προσδώσει εντονότερα πολιτικά χαρακτηριστικά στην αντιπαράθεση των δυο διεκδικητών της ηγεσίας της δεύτερης Κυριακής.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους άλλους υποψήφιους, κανένας δεν θα στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου…

    Διαβάστε επίσης

    Επίθεση Παπανδρέου σε Ανδρουλάκη: Την ανανέωση δεν τη φέρνει ο Νίκος – Εγώ είμαι ο μεταρρυθμιστής

    Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει – Θα είναι κόμμα βάσης, όχι βαρώνων

    Λοβέρδος: Ως αύριο ανακοινώνει ποιον στηρίζει στον β’ γύρο – Ανδρουλάκη ή Παπανδρέου

     



    ΣΧΟΛΙΑ