ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s, σε «Ba2» από «Ba3» αναμένει η Morgan Stanley, δύο βαθμίδες μακριά από την επενδυτική βαθμίδα.
Ο αμερικανικός οίκος, εκτιμά πως η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας θα έρθει λόγω της ισχυρής ανάκαμψης που κατέγραψε φέτος. Όπως επισημαίνει ωστόσο, και με αυτή την αναβάθμιση θα παραμείνει χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα.
Η δημοσιονομική ισχύς της Ελλάδας τοποθετείται στο ba3 και σύμφωνα με τη Moody’s αντανακλά το πολύ υψηλό χρέος, το οποίο όμως εξισορροπείται από την ευνοϊκή δομή του, με χαμηλά επιτόκια και πολύ μακρινές λήξεις.
Ο οίκος Moody’s αξιολογεί την Ελλάδα στο Ba3, με τη Morgan Stanley να περιμένει αναβάθμιση στο Ba2.
Τον περασμένο μήνα η Standard & Poor’s επέλεξε να μην προχωρήσει σε δημοσιοποίηση νέας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, όπως ήταν αναμενόμενο, με τον οίκο να επιλέγει να τηρήσει στάση αναμονής για το επόμενο έτος.
Η S&P είχε προχωρήσει ήδη σε μια αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τον περασμένο Απρίλιο στο “ΒΒ” με θετικές προοπτικές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάξιμος Χαρακόπουλος: Με τους αγρότες δεν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Είμαστε στο ίδιο μετερίζι
- Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες
- Πετραλιάς: Aύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων την επόμενη 4ετία, θα αποτελέσει στην πράξη μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου
- UBS, Goldman Sachs, JPMorgan και Autonomous «βλέπουν» συνέχεια στο story των ελληνικών τραπεζών το 2026