ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μαρινάκης: Ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει πως το 2015 παραπλανήθηκε από διάφορους Βαρουφάκηδες, Λαφαζάνηδες και είναι κάτι άλλο
«Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην συζήτηση στην Βουλή για την επικύρωση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας.
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «συνιστά νέο δόγμα στην εξωτερική πολιτική της χώρας που δεν λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες».
Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση για την στάση του κ. Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού «για μικροκομματικές σκοπιμότητες στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε:
«Μας εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για ανευθυνότητα και μικροκομματικές σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Αλήθεια ποιος μιλάει; Αυτός που έκανε μικροκομματικό εμπόριο πατριωτισμού, όταν κλείσαμε το ονοματολογικό για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς;
Εκείνος που αρνείται να φέρει τα τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των οποίων και εκείνο για τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας; Μιλάτε για υπευθυνότητα εσείς που στερείται επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας υπό τον φόβο του Μπογδάνου;».
Τσίπρας: Πόσο θα φτάσει ο λογαριασμός;
Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν θα υπονοήσω ποτέ έλλειμμα πατριωτισμού για κανένα κόμμα παρά τις διαφορές που έχουμε», ωστόσο έθεσε το ερώτημα «ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε την χώρα και ποια την έβγαλε από τα μνημόνια;».
Αφού υποστήριξε ότι «αναδείξατε νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας που αποστασιοποιείται από την λογική του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή», μιλώντας για το οικονομικό κόστος είπε:
«Ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες» και ρώτησε: «Πόσο θα φθάσει τελικά ο λογαριασμός;».
Διαβάστε ακόμη:
Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Αναθεωρήστε – Από το «όχι» στις γραβάτες πήγατε στο «όχι» στις φρεγάτες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Από την Κρήτη καλλιεργούσαν στην… Καστοριά ελιές και αμύγδαλα στα 1.100 μ. υψόμετρο
- Φόρουμ της MARTECMA στα Ποσειδώνια επικεντρώνεται στο εμπορικό μέλλον της δέσμευσης άνθρακα επί πλοίου
- ΟΛΠ: Πτώση 29,3% στα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- NIS: Άγνωστος σερβικός όμιλος προσφέρει 2 δισ. ευρώ για το μερίδιο των Gazprom Neft και Gazprom
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.