ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν τα διπλάσια για τις αγορές πλοίων από αυτά που εισέπραξαν από τις πωλήσεις πλοίων κατά το 9μηνο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του ναυλομεσιτικού οίκου Allied, από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν συνολικά 297 πλοία δαπανώντας 5.215 δισ. δολάρια!
Αναλυτικότερα αγόρασαν 187 πλοία Dry, 72 τάνκερ, 28 μεταφοράς κοντέηνερ και 4 μεταφοράς φυσικού αερίου.
Στην ίδια περίοδο πώλησαν 187 πλοία και εισέπραξαν 2,571 δισ. δολάρια, δίνοντας 85 πλοία Dry, 74 δεξαμενόπλοια, 24 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 2 μεταφοράς φυσικού αερίου.
Οι Έλληνες εφοπλιστές ήρθαν πρώτοι στις αγορές με 297 πλοία, δεύτεροι ήταν οι Ιάπωνες με 276 πλοία και ακολουθούν Ελβετοί με 56 πλοία, οι Γερμανοί με 53 πλοία, οι Νορβηγοί με 28 πλοία, οι Δανοί με 27 πλοία, οι Σιγκαπουριανοί με 24 πλοία, οι Βιετναμέζοι με 23 πλοία και οι Τούρκοι με 21 πλοία.
Διαβάστε επίσης:
Aims Shipping: Μία ακόμη ελληνική ναυτιλιακή στρέφεται στην αγορά των τάνκερ
Ένωση Εφοπλιστών: Ποιος θα διαδεχθεί τον Βενιάμη; Όλα τα ονόματα και το παρασκήνιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέγκυ Κλιάφα: Επιδιώκω ανανοηματοδότηση της πραγματικότητας
- Οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς στη μάχη των οδικών έργων – Ποιοι διεκδικούν συμβάσεις άνω του 1 δισ. ευρώ
- Fast Food: Ένα νέο «Ελντοράντο» για επενδύσεις στην εγχώρια αγορά εστίασης
- BofA και Morgan Stanley «βλέπουν» Ελλάδα και ελληνικές μετοχές στο επίκεντρο για το 2026