ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ, πρόσαψε υποκρισία στον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Τζο Μπάιντεν, όσον αφορά τη δέσμευσή του στη διπλωματία και στη συνεργασία.
Τοποθετούμενος χθες Σάββατο ενώπιον της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον πως επιλέγει με αποκλειστικά δικά της κριτήρια ποιες χώρες θα συμμετάσχουν σε προσεχή σύνοδο για τη δημοκρατία.
Από τη σκοπιά του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, οι ΗΠΑ πρακτικά «κάνουν πειρατεία στο δικαίωμα να κρίνεται, και σε ποιο βαθμό, αν μια χώρα εκπληρώνει τα δημοκρατικά πρότυπα».
«Ουσιαστικά η πρωτοβουλία είναι μάλλον στο πνεύμα του Ψυχρού Πολέμου», καθώς η Ουάσινγκτον «κηρύσσει νέα ιδεολογική σταυροφορία» εναντίον όσων δεν θεωρεί τάσσονται στο δημοκρατικό στρατόπεδο, πρόσθεσε.
Αυτό, επέμεινε, έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με την ομιλία του κ. Μπάιντεν την Τρίτη, όταν ο ένοικος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε πως δεν θέλει να δει τον κόσμο να διχάζεται και πάλι σε δύο στρατόπεδα.
Η 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πρόκειται να ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Στις κάλπες 60,4 εκατ. Γερμανοί, αποφασίζουν για τη μετά-Μέρκελ εποχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φωτιά σε βιοτεχνία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (Βίντεο)
- Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη για την αμφίεση» – ο Υπουργός εμφανίστηκε με ρούχα τένις σε εκδήλωση (βίντεο)
- Νέα Δημοκρατία: Ζητά ώριμη συζήτηση για το ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού – 4 «γαλάζιες» αντιρήσσεις
- Άνδρος: Το νησί που ανατρέπει όλα όσα ξέρετε για τις Κυκλάδες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.