ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ, πρόσαψε υποκρισία στον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Τζο Μπάιντεν, όσον αφορά τη δέσμευσή του στη διπλωματία και στη συνεργασία.
Τοποθετούμενος χθες Σάββατο ενώπιον της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον πως επιλέγει με αποκλειστικά δικά της κριτήρια ποιες χώρες θα συμμετάσχουν σε προσεχή σύνοδο για τη δημοκρατία.
Από τη σκοπιά του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, οι ΗΠΑ πρακτικά «κάνουν πειρατεία στο δικαίωμα να κρίνεται, και σε ποιο βαθμό, αν μια χώρα εκπληρώνει τα δημοκρατικά πρότυπα».
«Ουσιαστικά η πρωτοβουλία είναι μάλλον στο πνεύμα του Ψυχρού Πολέμου», καθώς η Ουάσινγκτον «κηρύσσει νέα ιδεολογική σταυροφορία» εναντίον όσων δεν θεωρεί τάσσονται στο δημοκρατικό στρατόπεδο, πρόσθεσε.
Αυτό, επέμεινε, έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με την ομιλία του κ. Μπάιντεν την Τρίτη, όταν ο ένοικος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε πως δεν θέλει να δει τον κόσμο να διχάζεται και πάλι σε δύο στρατόπεδα.
Η 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πρόκειται να ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Στις κάλπες 60,4 εκατ. Γερμανοί, αποφασίζουν για τη μετά-Μέρκελ εποχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι ατάκες του για τις γυναίκες και ο μύθος πίσω από τα λόγια
- Πρώην μέλος του Παναθηναϊκού, τον απέλυσε ο Μαρινάκης και αναλαμβάνει αποστολή… βουνό!
- Αποθήκευση άνθρακα: Προχωρά η επένδυση στον Πρίνο εν αναμονή εγκρίσεων και θεσμικού πλαισίο
- Τι τρέχει με τον Δένδια, η Κοβέσι, ο Πιέρ και ο Χρυσοχοΐδης, ποιοι ψάχνουν 500.000 «χαρτιά» της ΑΕΜ, γιατί τρίβουν τα χέρια τους Κοπελούζος, Ξιφαράς, Λιβανός, τι συμβαίνει πραγματικά με την Qualco, η αλήθεια για τον Πρίτσα και ο δωσίλογος δημοσιογράφος (Nο1)
