Συνέχεια στις συζητήσεις που έχουν ανάψει αναφορικά με τους ανεμβολίαστους βουλευτές και την παρουσία τους στα έδρανα της Βουλής έδωσε η σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημέρωσε τα μέλη πως η εικόνα που έχει λάβει από τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων επιβεβαιώνει πως είναι πέντε οι βουλευτές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή που γενικότερα δεν είναι υγειονομικά καλυμμένοι.
Παρά τις φωνές που ακούστηκαν από ορισμένους, πως ενδεχομένως ο αριθμός τους να είναι μεγαλύτερος (ορισμένοι έκαναν λόγο για εννέα), o πρόεδρος επανέλαβε την απόφαση που έχει ληφθεί για την πραγματοποίηση δύο τεστ την εβδομάδα, προκειμένου ένας ανεμβολίαστος βουλευτής να μπορεί να εισέρχεται στο μέγαρο του κοινοβουλίου και να τοποθετείται από το βήμα.
Στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης που έχει προκύψει, πάντως, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, πρότεινε οι γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία που διαθέτουν και να ενημερώσουν τη διάσκεψη υπεύθυνα για τους ανεμβολίαστους.
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε το λόγο και ενημέρωσε πως σύσσωμη η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ έχει εμβολιαστεί με εξαίρεση έναν βουλευτή που έχει περάσει τον ιό.
Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ανεμβολίαστος/η της ΝΔ έχει αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του Σώματος με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν δύναται να προχωρήσει στο εμβόλιο. Αυτή η πρακτική επελέγη προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη και διατυπωμένη θέση για την στάση αυτή.
Διαβάστε ακόμη:
Εφιαλτική πρόβλεψη για τα σχολεία – Με το πρώτο κρούσμα θα μολυνθεί το 30% των μαθητών της τάξης
Πρόγευμα στον οίκο… Bulgari
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Η Τεχεράνη ανακοινώνει ότι επαναφέρει τον «αυστηρό έλεγχο» των Στενών του Ορμούζ
- Αναταράξεις στην παγκόσμια ναυτιλία: Δεν είναι μόνο τα Στενά του Ορμούζ που θέτουν σε κίνδυνο τους θαλάσσιους διαδρόμους
- Γεωργιάδης: Η Κοβέσι αναγνώρισε την αρμοδιότητα Αρείου Πάγου για την ανανέωση της θητείας Παπανδρέου
- Δήμας: Αιχμή της ανάπτυξης τα μεγάλα έργα υποδομών στην χώρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.