• Πολιτική

    Οικονόμου: Οι υγειονομικοί που εμβολιάζονται θα επιστρέφουν από την επόμενη ημέρα της α’ δόσης

    • Νένα Σώκου
    Προειδοποίηση Οικονόμου σε αρνητές που εισβάλουν στα σχολεία: «Μην παίζετε με την φωτιά-Θα έχετε νομικές συνέπειες»

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου


    Έρχεται ρύθμιση, με την οποία οι υγειονομικοί που εμβολιάζονται θα μπορούν να επιστρέφουν στο ΕΣΥ από την πρώτη ημέρα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και όχι από την 14η μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    «Προωθείται  -αύριο κιόλας- νέα τροπολογία, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται, να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της πρώτης δόσης και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Στους δύσκολους καιρούς, οι λογικές και υπεύθυνες επιλογές είναι η ασφαλέστερη λύση. Και αυτές καλούμε όλους να ακολουθήσουν» είπε ο κ. Οικονόμου.

    Ερωτηθείς εάν θα μπορούν να επιστρέφουν και στην θέση που κατείχαν απάντησε ότι όσοι πιο γρήγορα κάνουν το εμβόλιο, τόσο πιο πιθανό είναι να επιστρέψουν στην θέση που είχαν, πριν υπάρξουν αλλαγές.

    Για τον αριθμό των ανεμβολίαστων υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή είπε ότι είναι δυναμικός, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι όλο και περισσότεροι θα επιλέγουν να εμβολιαστούν.

    Επιστροφή στα θρανία

    Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν ξανά φέτος τα σχολεία απάντησε ότι η δια ζώσης εκπαίδευση από την αρχή ως το τέλος της σχολικής χρονιάς είναι ο στόχος της κυβέρνησης.

    Αναλυτικά, ο κ. Οικονόμου είπε: «Η κυβέρνηση ετοίμασε με σύνεση και σοβαρότητα όλο το πλαίσιο για την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Επαναλαμβάνω όμως ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί από το αν η εκπαιδευτική κοινότητα, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι γονείς τους, ανταποκριθούν εν συνόλω στα μέτρα και στα πρωτόκολλα  των ειδικών.

    Με άμεσα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια και με μέτρα καθημερινής προστασίας μπορούμε να προσφέρουμε στη νεολαία μας το μέγιστο δώρο: Τη μόρφωση, τους φίλους τους, τη ζωή τους στην πληρότητά της. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέξουμε το σωστό».

    «Στον κατάλληλο χρόνο το επόμενο διάστημα θα γίνει και αυτό» απάντησε ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς πότε θα κυρωθούν από την ελληνική Βουλή οι συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία, μετά και την επίσκεψη Δένδια στα Σκόπια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έρχεται παρέμβαση Μητσοτάκη για τα ενεργειακά τιμολόγια με έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά

    Είναι επίσημο: Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς



    ΣΧΟΛΙΑ