ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street: Βαριές απώλειες μετά και την απάντηση του Ιράν στο Ισραήλ – Εξαϋλώθηκαν τα κέρδη της εβδομάδας
Με ήπιες απώλειες έκλεισαν στην τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου οι βασικοί δείκτες της Wall Street, χωρίς ωστόσο να μπορεί αυτό να επηρεάσει την ισχυρή επίδοση των δεικτών για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.360,73 μονάδες, με πτώση -0,11%, ο S&P 500 στις 4.522,68 μονάδες, με απώλειες -0,13% ενώ ο Nasdaq στις 15.259,24 -μονάδες με πτώση -0,04%.
Σε επίπεδο μήνα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τον Αύγουστο με κέρδη 1,2%, ο S&P 500 με άνοδο 2,9% και ο Nasdaq με άνοδο κοντά στο 4%.
Οι επενδυτές, οι οποίοι αναμένουν στο τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, προτίμησαν να κρατήσουν επιφυλακτική στάση. Άλλωστε το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στις αγορές της Ευρώπης, μετά την ανακοίνωση της EKT πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έφτασε στο 3%, δηλαδή πολύ πιο πάνω από τον στόχο που έχει θέσει, δεν ήταν και ο καλύτερο δυνατό.
Στα υπόλοιπα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας,. η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο υποχώρησε σε χαμηλό 7 μηνών, στις 113,8 μονάδες, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα.
Αντίθετα, οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών τον Ιούνιο έκλεισαν με άνοδο 18,6% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, συμπληρώνοντας 13 διαδοχικούς μήνες ανόδου.
Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Walgreens (4,36%), ενώ ακολούθησαν οι American Express (1,03%) και IBM (0,99%). Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (-1,96%), Dow (-1,69%) και Chevron (-1,65%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ προς Ιράν: Δεν εμπλοκόμαστε στις Ισραηλινές επιθέσεις – Αν δεχθούμε πλήγματα θα απαντήσουμε με τρόπο πρωτοφανή
- Νύχτα φρίκης στη Μέση Ανατολή: 8 νεκροί και τουλάχιστον 200 τραυματίες στο Ισραήλ – Πλήγματα σε διυληστήρια στο Ιράν
- Σούπερ μάρκετ: Συνεχίζεται το «ψαλίδι» στις προσφορές που έφερε ο Κώδικας Δεοντολογίας
- ΔΕΗ – ΟΤΕ: Πού οδηγεί η σύγκρουση Στάσση – Νεμπή στις τηλεπικοινωνίες
